logo

Ondernemer, ga Grenzeloos Innoveren!

26 november a.s. in de Beekse Bergen

Wilt u uw mogelijkheden op het gebied van internationaliseren zien en bent u benieuwd waar kansen voor uw bedrijf liggen? Kom dan naar de bijeenkomst Grenzeloos Innoveren op donderdag 26 november 2009 in de Beeksebergen. Een workshopmiddag waarbij uw kijk op internationaal ondernemen wordt verbreed. De thema’s die behandeld worden lopen uiteen van internetmarketing tot duurzaamheid. Daarnaast kunt u informatie inwinnen bij de Kamer van Koophandel en Syntens en ervaringen uitwisselen met collega ondernemers.

De bijeenkomst Grenzeloos Innoveren is bedoeld voor zowel beginnende als ervaren exporterende ondernemers. Ondernemers krijgen inzicht in allerlei aspecten rond exporteren zodat ze een voorsprong op kunnen bouwen. De bijeenkomst wordt georganiseerd door Syntens en de Kamer van Koophandel. De toegang is gratis, wel dient men zich vooraf aan te melden.

Aanmelden kan via www.grenzeloosinnoveren.nl. Voor vragen kunt u contact opnemen met Syntensadviseur Roland van de Pas, e-mail: Rolandvandepas@syntens.nl of telefoonnummer: 088 – 444 0519.

Programma:
15.45 – 16.00 uur Ontvangst
16.00 – 16.15 uur Opening
16.30 – 17.30 uur Workshop
17.30 – 17.45 uur Pauze
17.45 – 18.45 uur Workshop
18.45 – 20.00 uur Netwerken en buffet

Workshops:

1. Effectieve en innovatieve internetmarketing
2. Crowdsourcing: zakendoen via sociale media
3. Van contact naar contract
4. Beurzen hoe maak ik er optimaal gebruik van
5. Vergroot uw markt met (een) buitenlandse kennis
6. Duurzaam ondernemen met focus, ook internationaal

Workshop 1: Effectieve en innovatieve internetmarketing
Internet marketing of online marketing is het gebruik van internet om producten en diensten te verkopen. Daarmee is internet marketing de belangrijkste component van e-commerce, maar ook goed bruikbaar als u uw producten niet direct aanbiedt op internet. Deze workshop geeft u inzicht in de mogelijkheden van internetmarketing voor uw bedrijf.

Workshop 2: Crowdsourcing: zakendoen via sociale media
Het ontstaan van sociale netwerken op internet, het overal beschikbaar zijn op internet en de snelheid van verspreiding via dit kanaal bieden nieuwe kansen aan het MKB. Dit vraagt om een nieuwe manier van denken en doen want op internet is het geven en nemen. In deze workshop krijgt u tips en ideeën om optimaal gebruik te maken van de wereldwijde online denkkracht en sociale netwerken.

Workshop 3: Van contact naar contract
Uw communicatie met afnemers wordt veel succesvoller als u marktgericht communiceert in plaats van productgericht. In deze workshop wordt een effectieve manier van communiceren getoond naar uw buitenlandse partners, zoals agenten en distributeurs maar ook rechtstreekse afnemers. Er is ook een ondernemer aanwezig om zijn ervaringen te delen.

Workshop 4: Beurzen hoe maak ik er optimaal gebruik van?
Deelnemen aan beurzen levert contacten met potentiële klanten in binnen- en buitenland op. Maar hoe realiseer je een hoog rendement uit een beursbezoek? Tijdens deze workshop laat Gielissen Interiors & Exhibitions uit Eindhoven zien hoe u het resultaat van een beursbezoek zelf kunt beïnvloeden. Hierna zal Sandra Gelderland van ZVI Glasdesign in Heesch, welke 60% van de omzet haalt uit export, vertellen over haar ervaringen met beursbezoek.

Workshop 5: Vergroot uw markt met (een) buitenlandse kennis
U heeft de ambitie om een buitenlandse markt te betreden maar u zoekt samenwerking met een Europese partner? Het Enterprise Europe Network (EEN) biedt u de mogelijkheid om kosteloos en vrijblijvend op zoek te gaan naar een partner over de grens. Tijdens de workshop wordt dieper ingegaan op de wijze waarop MKB-ers uit heel Europa via dit netwerk met elkaar in contact treden. In de tweede helft van de workshop kunt u zelf grasduinen in de scoutingdatabase van EEN.

Workshop 6: Duurzaam ondernemen met focus, ook internationaal!
Duurzaamheid en duurzaam ondernemen wordt nu nog vaak vertaald in ‘leuke producten’ die een sympathieke duurzaamheiduitstraling hebben of besparing van energie kennen. Dat is niet voldoende om een bedrijf werkelijk op de toekomst voor te bereiden. Duurzame ontwikkelingen zijn het gevolg van trends en veranderingen op allerlei terreinen zoals economische, sociale, politieke, culturele en dus ook internationale ontwikkelingen. In deze workshop gaan we hier op in via ervaringen van een ondernemer en ieders eigen focus op duurzaamheid.