Ondernemers in de spotlight door VDT Advocaten: het verhaal van Sven van Boxtel van Aces Direct

VDT Advocaten

In de reeks ‘ondernemers in de spotlight’ nodigt VDT Advocaten mooie Tilburgse bedrijven uit voor een goed gesprek. Dit keer de beurt aan IT-bedrijf Aces Direct. Aces Direct vindt haar oorsprong in Goirle. Daar begon de jongensdroom in het jaar 2000. Deze droom groeide uit tot een holding met maar liefst vijf werkmaatschappijen onder haar vleugel. Sinds 2003 werkt het Tilburgse bedrijf samen met VDT Advocaten. Een waardevol partnership, beamen Sven van Boxtel van Aces Direct en Leonard Bijlsma van VDT. Zij vertellen meer over de samenwerking tussen de twee bedrijven, die in ambities en DNA veel op elkaar lijken. Lees snel verder.

Fotografie: Jules van Iperen

Om te beginnen met Sven van Boxtel. Sven is geboren en getogen Tilburger en is blij dat hij nog altijd in zijn geboortestad mag werken. “Ik werk inmiddels al vijftien jaar bij Aces Direct. Daarvoor studeerde ik commerciële economie en werkte ik bij Interpolis en Destil.”

Van marketeer tot directeur

“Mijn loopbaan bij Aces Direct begon toentertijd als marketeer. Ik maakte nieuwsbrieven, hield de website bij en plaatste daarop actuele acties en andere actualiteiten. Van marketeer werd ik productmanager en vervolgens marketingmanager. Toen kwam er een kantelpunt, in 2010. Ik was mijn uitdaging verloren en had praktisch medegedeeld te willen vertrekken, toen de eigenaar zei: ‘Sven, wat mij betreft ga je nog niet weg.’ We zijn rond de tafel gegaan en – lang verhaal kort – kreeg ik op 28-jarige leeftijd de vraag of ik de commercie van Aces Direct wilde gaan leiden, als commercieel manager.”

“Een prachtig aanbod, waarover ik ook even goed moest nadenken. Deze nieuwe rol betekende namelijk wel dat ik mijn collega’s zou gaan aansturen, waarvan een groot gedeelte ook nog een stuk ouder was dan ik destijds. Aan de andere kant kende ik  het bedrijf, de klanten en de partners inmiddels goed. Dus ik dacht: why not! Lukt het niet, dan kan ik altijd nog wat anders gaan doen. En blijkbaar doe ik iets goed, of niet zoveel fout, want ik werk er nog steeds en dat elke dag met veel plezier en gedrevenheid. Sinds 2017 mag ik het bedrijf leiden als Managing Director.”

Echt ondernemen

In de afgelopen vijftien jaar is er natuurlijk veel veranderd binnen Aces Direct. “De IT-wereld staat non-stop in beweging, dat maakt het een hele dynamische markt. IT-technologie is ‘hot’ en ieder bedrijf is tegenwoordig een IT-bedrijf. Want IT is niet meer weg te denken binnen bedrijven en is een motor voor groei. Voor Aces Direct leidt dat tot mooie kansen, maar is het cruciaal om relevant te blijven voor de klant. Wij onderscheiden ons in de kern – naar mijn mening – nog steeds door hoe we ooit begonnen zijn, als de jongensdroom waarover ik net vertelde. En door digitaal en menselijk te combineren. Aces Direct wil organisaties continu een voorsprong geven met technologie, zodat zij kunnen blijven gaan. We zijn niet afhankelijk van investeerders en kiezen daarmee zelfstandig en autonoom hoe we onze groei realiseren. Dat is ‘echt’ ondernemen.”

Een goede buur

In 2003 waren VDT en Aces Direct elkaars buren op bedrijventerrein Loven. In dat jaar ontstond de samenwerking. “Soms is het gras bij de buren precies groen genoeg,” lacht Leonard. “En die samenwerking is nog steeds in volle gang,” vertelt Sven. “Dat wil zeggen dat er een vertrouwensband is tussen ons als organisaties en ik denk dat die cruciaal is in het type dienstverlening dat VDT invult voor bedrijven als de onze.”

“Als advocatenkantoor zie je natuurlijk alle kanten van het bedrijf. Je denkt mee op een niveau dat strategisch van waarde is, dus je partnership moet wel dusdanig sterk zijn om gevoelige informatie te delen in de aanloopen besluit,” legt Leonard uit. “Soms hebben we ook overleg over hele andere onderwerpen dan juridische. Zo doen wij ook graag ons werk. Elkaar soms eens de vraag stellen ‘goh, hoe doe jij dat eigenlijk?’ Zo leer je veel van elkaar.”

VDT Advocaten
Links Sven van Boxtel van Aces Direct, rechts Leonard Bijlsma van VDT Advocaten.

Identieke ambities

Binnen de samenwerking van Aces Direct en VDT vallen veel thema’s. Van het opstellen van arbeidsovereenkomsten tot advies en ondersteuning bij overnames, geschillen, bedrijfsstructurering en het delen van andere kennis met collega’s in onze organisatie. VDT heeft op elk vlak specialisten in dienst. Sven: “VDT kenmerkt zich wat mij betreft als organisatie die ook preventief met je gaat kijken naar de processen binnen je bedrijf. Waar moet je op letten? Welke zaken moet je niet vergeten? Maar ook: hoe kunnen we het in de toekomst anders doen? Die benaderingswijze van VDT zorgt ervoor dat je ook echt bent geholpen in de toekomst. De wereld verandert in een rap tempo. Sta je stil, dan loop je achter en wij – als Aces Direct – adviseren daar onze klanten in. Zo ook VDT. We zitten beide in een andere hoek van de zakelijke dienstverlening, maar de ambities voor onze klanten zijn identiek. VDT maakt moeilijke onderwerpen eenvoudig en vertaalt het naar begrijpelijke taal, daar houd ik van, keep it simple.”

“Daarom vind ik onze bedrijven superveel op elkaar lijken,” bevestigt Leonard. “We doen beide serieuze zaken, maar wel met een knipoog. We beheersen de kunst van het relativeren en omdenken.” Sven vult aan: “We hebben beide de ambitie om het verschil te maken. Dat vind ik heel fijn aan de samenwerking met VDT.”

De mooiste mijlpaal

Ondernemen op z’n Tilburgs, wat houdt dat in volgens de heren? “Een mate van benaderbaarheid. Ik denk dat wij dat beide heel belangrijk vinden,” zegt Sven. “Hoewel het natuurlijk voor het grootste deel ook afhangt van de ambitie van het bedrijf om het op die manier te willen doen.” Leonard: “Ik vind het belangrijk om een bepaalde laagdrempeligheid te hebben. Dat kun je ergens ook zien als Tilburgs ondernemen, maar wederom ook als stijl van je bedrijf. Samen durven kijken naar wat er beter kan en waar we van meer betekenis kunnen zijn. Zowel voor je medewerkers, als je klantgroepen.”

Wanneer we vragen naar de mooiste mijlpaal in de samenwerking van Aces Direct en VDT, is het antwoord helder. “De mooiste mijlpaal is dat het al sinds 2003 gelukt is om samen in onze ambities te blijven groeien. We zijn beide ambitieus, we zijn veel fases doorgegaan als bedrijven en ondanks dat zijn we zijn elkaar niet kwijtgeraakt in al die jaren,” antwoordt Leonard. “De slogan van VDT is ‘onderneemt met je mee’ en ik durf zeker te zeggen dat dat gelukt is. Wij zijn doorgegroeid, ook door de inzet van VDT,” sluit Sven af.

Ondernemers in de spotlight

Binnen deze reeks spraken wij eerder met Cas Lapien van Verbunt Verlinden en Preben Horsten van BURKELY. Wil je meer weten over VDT? Bekijk dan eens de website of volg VDT op LinkedIn.