Onderzoek bij de zuiderburen

Regionaal Archief Tilburg en de afdeling ’s-Hertogenbosch/Tilburg van de Nederlandse Genealogische Vereniging (NGV) organiseren op zaterdag 14 november een genealogisch café in het gebouw van Regionaal Archief Tilburg aan de Kazernehof 75 in Tilburg. Thema voor het café is ‘Onderzoek bij de Zuiderburen’.

Sprekers
Tijdens het café van 14 november zal Frans Renaerts van de Vlaamse Vereniging voor Familiekunde (VVF) spreken over onderzoek in Rijksarchieven. Ook andere interessante bronnen worden belicht. De heer Renaerts heeft zelf een familiegeschiedenis van een tak van zijn familie gemaakt en spreekt dus ook uit eigen ervaring.

Na de pauze zal Bas Verheijen als ervaringsdeskundige spreken over het zoeken naar voorouders in België. Hij heeft zelf heel wat voorouders uit de grensstreek Midden-Noord-Brabant en de provincie Antwerpen. Enkele onderwerpen uit zijn lezing zijn: migratiestromen, Napoleon en de standaardisatie van onze achternaam, naamwijzigingen/verbasteringen, internet en digitalisering en voorbereiding op archiefonderzoek in België en Nederland

Na de twee lezingen zal er een korte vergadering worden gehouden voor de NGV-afdelingsleden. Tijdens deze vergadering zal de afdeling aan de afgevaardigden mandaat geven voor de onderwerpen van de Algemene Najaarvergadering van de Nederlandse Genealogische Vereniging (NGV) op 28 november aanstaande.

Vanwege de beschikbare ruimte is vooraanmelding vereist. Stuur hiervoor een e-mail naar info@regionaalarchieftilburg.nl

Programma zaterdag 14 november
10:00 uur: Inloop met koffie/thee
10:30 uur: Lezing  Frans Renaerts
11:15 uur: Pauze
11:30 uur: Lezing Bas Verheijen
12:15 uur: Ledenvergadering NGV

9.30 – 16.00 uur: Onderzoekerscentrum geopend voor eigen archiefonderzoek
Locatie: Regionaal Archief Tilburg, Kazernehof 75, 5017 EV Tilburg