Ongekende voordelen kunststof LED-verlichting

IRIS Ohyama voorziet Europa van innovatieve, high-quality verlichting

TILBURG, 3 juli 2013 – IRIS Ohyama Europe lanceerde 26 juni jl.  haar nieuwe productlijn ECOHiLUX.  Innovatieve en milieuvriendelijke LED-verlichting in verschillende soorten en maten bedoeld voor diverse doeleinden en sectoren.

Het Japanse bedrijf dat zich in 1999 in Tilburg vestigde, lanceerde 26 juni jl. haar nieuwe productlijn onder de naam ECOHiLUX. Naast kunststofproducten voor huis-, tuin-, keuken-, kantoor- en dierbenodigdheden is de led-verlichting aan de beurt: veilige, energiebesparende en betaalbare verlichting. In Japan zelf wordt ze al geruime tijd toegepast in warenhuizen, fabrieken, scholen, ziekenhuizen, kantoren en op straat. In het land van de rijzende zon is Iris Oyhama marktleider binnen de branche. Het oog is nu gericht op Europa.

Door een rondleiding in de productieafdeling en het magazijn werden op passende wijze de voordelen van IRIS LED-verlichting belicht. De fabrieksruimte en magazijn is sinds kort voorzien van de ECOHiLUX verlichting. Hiermee is de belichting in de gigantische ruimte met een druk op de knop direct aan zonder geknipper en storende geluiden. De magazijnruimtes zijn voorzien van LED-verlichting met sensoren. Iedere lamp afzonderlijk dimt zich tot 15% lichtsterkte en activeert zich tot het gewenste percentage wanneer men de laan binnenloopt. Hiermee bespaart de fabrikant ruim 80% van het energieverbruik. Vijftien seconden na het voorbij lopen dimt de lamp zich opnieuw tot 15%. De percentages en de reactiesnelheden zijn eenvoudig met een afstandsbediening in te stellen.

Wethouder Roel Lauwerier, aanwezig op de lancering, maakte bekend de parkeergarage op het Koningsplein in Tilburg op dezelfde wijze in te richten met IRIS  LED verlichting ECOHiLUX. “Dit soort verlichting geeft een veilig gevoel en is beter voor het milieu. Daarnaast hebben we berekend dat wanneer we 5% van de huidige verlichting in Tilburg vervangen met LED, we na 8 jaar 900.000 euro besparen.”

Voordelen van ECOHILUX LED-Verlichting
• 85% energiebesparing
• Ziet eruit als daglicht
• 80 watt verbruik in plaats van 250 watt zoals in gewone LED-verlichting
• Straalt minder hitte uit en het kunststof materiaal wordt niet heet
• Per lamp een levensduur van 5 jaar in plaats van 1 jaar zoals bij gewone verlichting
• Door de verschillende variaties kan ECOHiLUX LED-verlichting op maat worden geleverd voor iedere sector
• Eenvoudig te installeren