Online seksuele gezondheid voor jongeren

De GGD Hart voor Brabant heeft Sense-centra voor jongeren tot en met 24 jaar. Hier kunnen ze terecht met àl hun vragen over seksualiteit. Gratis en anoniem. De Sense-centra zijn te vinden in ’s-Hertogenbosch en Tilburg. Nieuw is dat jongeren vanaf 23 maart, naast het vinden van betrouwbare informatie, ook online terecht kunnen op www.ggdhvb.nl/sense voor vragen via chat, telefoon en e-mail. Dit is een landelijk initiatief.

Sense, zeker over seks
Sense gaat de naakte waarheid niet uit de weg. Jongeren hebben veel vragen over seksualiteit. Bijvoorbeeld over anticonceptie, seksualiteit, seksueel overdraagbare aandoeningen(soa/aids) of zwangerschap. Het antwoord zoeken ze vaak via internet. Deze nieuwe online service komt tegemoet aan die behoefte. De website www.ggdhvb.nl/sense

is speciaal voor jongeren uit het werkgebied van de GGD Hart voor Brabant. Het is dé portal voor betrouwbare informatie en het stellen van vragen per chat, e-mail of telefoon.

Spreekuren
Jongeren die graag een persoonlijk gesprek willen, kunnen een afspraak maken voor de Sense-spreekuren van de GGD, via tel. 0900 3696969 (€ 0,10 per minuut). Tijdens dit spreekuur helpen we ze met een gesprek, eventueel lichamelijk en aanvullend onderzoek, behandeladviezen en recepten. Net wat in hun situatie nodig is. En niemand hoeft te weten dat ze bij de GGD zijn geweest, als ze dat niet willen. Ook de huisarts niet.

Meer informatie
Belangrijk is dat jongeren niet te lang met hun vragen of problemen blijven rondlopen. Kijk voor meer informatie over seksuele gezondheid of vragen op www.ggdhvb.nl/sense.