Ontbijten met wijkwethouder Hans Kokke

Appeltje Eitje, Samen Ontbijtje

Op vrijdag 10 oktober zal wijkwethouder Hans Kokke samen ontbijten met Reeshof bewoners.

Hij neemt om 10.00 uur deel aan het wekelijkse ontbijt in Wijkcentrum Heyhoef.

Hans Kokke: “De gemeente waardeert dit soort wijkinitiatieven. De activiteit past helemaal in de gedachte om de onderlinge bewoner betrokkenheid in de wijk te vergroten. Het is vooral gericht om ontmoeting tussen bewoners te laten ontstaan en te stimuleren. Het sluit aan bij de kanteling om burgers meer te laten participeren en een beroep te doen op hun eigen netwerk. Daarnaast geldt dat buurten leuker, socialer en veiliger worden als buren elkaar ontmoeten en zich samen inzetten voor de buurt”. Naast wijkwethouder heeft Hans Kokke  “maatschappelijke participatie, welzijn, armoede, meedoen en sociale stijging van kwetsbare burgers” in zijn portefeuille.

Kim van Breugel (23 jaar) werkt sinds oktober 2013 als medewerker bij het Service Team
Heyhoef. Dit serviceteam bevindt zich in wijkcentrum Heyhoef. Het team biedt mensen met een licht verstandelijke beperking een geschikte en volwaardige werk- en dagbesteding die afgestemd is op de mogelijkheden en wensen van de medewerker.

Kim verzorgt samen met Wendy, Anja en vrijwilligster Corry het ontbijt en zij vinden het erg leuk om te doen en zetten met liefde en zorgvuldigheid alles klaar voor de bezoekers. Ze hopen dan ook dat veel wijkbewoners de weg gaan vinden naar een lekkere boterham met beleg, een appel en een eitje, jus d’orange, koffie of thee.

De begeleiding van het Service Team heeft het ‘ontbijt’ idee samen met een sociaal werker van ContourdeTwern bedacht en vorm gegeven. Vanaf april kunnen wijkbewoners uit de Reeshof wekelijks elke vrijdag vanaf 10.00 uur voor een gezellig, gezond en goedkoop ontbijtje (€ 1,50) terecht in Wijkcentrum Heyhoef. Dit is voor alle wijkbewoners die graag in gezelschap eten.

Wilt u komen ontbijten? Graag vooraf aanmelden via Heyhoef Service Team tel: 06-10683963

Poster-Appeltje-Eitje-samen-ontbijtje-sept