Ontdek de Groene Voorjaarsmarkt: een plein vol lokale en regionale makers, workshops en muziek

Het Pieter Vreedeplein in Tilburg bruist op zaterdag 11 mei van groene inspiratie tijdens de Groene Voorjaarsmarkt. Het doorgaans stenige plein transformeert op deze dag tot een groene oase vol kramen met een duurzaam aanbod van lokale makers, gratis workshops voor jong en oud en muziek en entertainment. Bezoekers kunnen zich verheugen op een divers aanbod van groene en duurzame collecties, van nieuw tot recycling en upcycling.

Van stadsgrijsheid naar groene wijsheid

Tussen 10.00 en 17.00 uur presenteren lokale en regionale makers hun duurzame producten op de Groene Voorjaarsmarkt. Zo krijgen bezoekers van de markt de kans om kennis te maken met de aanwezige groene initiatieven uit de omgeving. Op het plein vind je sieraden en 3D-prints, handgemaakte accessoires, tassen en knuffels van hergebruikte stoffen, bloemen, planten en zaden, biologische groenten en kruiden, vegan baksels en vintage kleding. Ook kun je deelnemen aan gratis workshops, zoals mini-gardening en bloeiende bolletjes maken. Met deze vintage vondsten en lokale ambachtelijke producten biedt de markt voor ieder wat wils op het gebied van groen en duurzaamheid. De entree is gratis!

Derde editie van de Groene Voorjaarsmarkt

Center of Tilburg organiseert dit jaar voor de derde keer de Groene Voorjaarsmarkt. Ieder jaar vindt uitbreiding plaats, dit jaar met maar liefst 30 deelnemers en doorlopend muziek en entertainment op het plein. “Dit jaar wordt de markt nog groter en biedt het voor elke bezoeker iets om van te genieten.”, zegt Bianca Kemper, projectleider Center of Tilburg. “Van upcycling en vintage schatten tot educatieve workshops voor kinderen en praktische tips voor het vergroenen van je eigen tuin, dak of gevel. De Groene Voorjaarsmarkt is een evenement dat niet gemist mag worden voor iedereen die geïnteresseerd is in een groenere levensstijl en lokale initiatieven.”

Tilburg Bloeit

Het voorjaar is dé tijd om te zaaien in het centrum van Tilburg. Center of Tilburg, de samenwerkende binnenstadspartners van bewoners, ondernemers, cultuur en vastgoedeigenaren, geeft met de Groene Voorjaarsmarkt het startsein voor Tilburg Bloeit, de seizoensperiode waarin groen, duurzaam en lokaal kopen centraal staat. Van bewustwording om zelf duurzaam aan de slag te gaan met vergroening en verduurzaming tot het presenteren van aanbod van ondernemers in de (binnen)stad en regio en lokale makers. Met unieke evenementen binnen het thema stadsnatuur wordt de bestaande evenementenkalender compleet gemaakt. Zo wordt de binnenstad een plek om langer te verblijven en lokaal aanbod te koesteren. Kijk voor meer informatie en nieuws over de binnenstad op www.centeroftilburg.com.