Ontdek de soul van Monopole

Monopole

Als eerste Cultuur-BSO van Tilburg wordt Cultuur BSO Monopole op 27 februari officieel geopend door wethouder Marcelle Hendrickx. Monopole is een Kinderstad Special, een unieke buitenschoolse opvang van Kinderstad in het centrum van Tilburg, waar cultuur in de breedste zin van het woord centraal staat. Belangstellenden zijn van harte uitgenodigd om de soul van Monopole te ontdekken.

Cultuur BSO Monopole is gelegen aan de Langestraat, in een voormalig wijnpakhuis. De locatie ademt cultuur en is ingericht met een theaterruimte, professionele danszaal, keuken, een filmruimte, muziekruimte en atelier. Elke ruimte daagt kinderen op eigen wijze uit om hun fantasie de vrije loop te laten en te ontdekken wat ze leuk vinden om te doen. Omdat toeschouwers in de visie van Monopole ook deelnemers zijn, staan er in de meeste ruimtes bankjes waar kinderen kunnen toekijken.

Professionele medewerkers delen hun passie

De medewerkers van Monopole zijn gespecialiseerd in een bepaalde kunstdiscipline en bieden kinderen vanuit die achtergrond activiteiten aan. Onder andere theatermakers, filmkunstenaars, schilders en dansdocenten delen hun passie met de kinderen en dragen zo bij aan de ontwikkeling van creativiteit. Berrie Kolmans, muzikant en artistiek directeur van Cultuur BSO Monopole: “Cultuur heeft geen verheven status. Het is iets wat je vanuit je passie met kinderen deelt, doet en onderneemt. Wil je dat kinderen dansen? Dans! Wil je dat kinderen zingen? Zing! Cultuur zit in ieder van ons en door dat te delen verruim je de belevingswereld van het kind.”

De Cultuur-BSO werkt om die reden niet met dans- of muziekworkshops, maar zet plezier en ontdekken voorop. Activiteiten als zingen, dansen en koken ontstaan er spontaan en het eindresultaat is daarbij ondergeschikt aan hoe dit tot stand komt.

Officiële opening: op zoek naar de soul!

Cultuur BSO Monopole wordt op dinsdag 27 februari officieel geopend. Vanaf 15.30 uur zijn ouders en geïnteresseerden welkom om de bijzondere locatie te bekijken en de unieke aanpak van de BSO te ervaren. Om 16.00 uur verricht wethouder Marcelle Hendrickx (onderwijs, jeugd, cultuur) de officiële openingshandeling. Belangstellenden kunnen tot 18.00 uur op zoek naar de soul van Monopole.

Waar:              Langestraat 13, Tilburg

Tijd:                 15.30 uur – 18.00 uur

Opening:        16.00 uur door Marcelle Hendrickx

In de loop van 2018 wordt de tweede Cultuur-BSO van Tilburg geopend in de Reeshof.