Ontdek techniek in de meest brede zin van het woord: dit is de tiende editie van de Dutch Technology Week

Dutch Technology Week

Tijdens de tiende editie van de Dutch Technology Week (DTW) kan iedereen zien en beleven hoe uitdagend, tof en kansrijk techniek en technologie zijn. De week vindt plaats van 31 mei tot en met 5 juni en is er voor iedereen: jong en oud, professionals of hobbyisten. Iedereen die geïnteresseerd is in techniek – of wil ontdekken wat de technische sector allemaal te bieden heeft – kan deelnemen aan de activiteiten

Deze mooie week wordt landelijk gevierd, met een gevarieerd programma bestaande uit ruim 50 events. Dit zijn onder andere online presentaties, experimenten, seminars, lezingen en workshops en meer. “Er gebeuren zoveel toffe dingen op het gebied van techniek, ook in je nabije omgeving. Als je dat wil ontdekken en beleven – bijvoorbeeld omdat je erover nadenkt om te gaan leren of werken in deze sector, of gewoon omdat je nieuwsgierig bent naar techniek – is dit dé kans,” zo legt Annemiek Kraaijvanger van TechniekGeniek ons uit. De activiteiten van de DTW in Midden-Brabant komen samen via dit mooie initiatief, dat als doel heeft om jongeren en zij-instromers te enthousiasmeren voor leren en werken in de techniek.

Toffe activiteiten op het programma

“Dit programma is veel op jongeren gericht, met onderdelen als gaming, de Drone Cup Finals en alle challenges in de Young Talent Tour, maar er zijn ook zeker een hoop activiteiten die voor volwassenen super interessant zijn. We spreken een breed publiek aan, van alle leeftijden,” vertelt Annemiek. “Een mooie highlight in het programma is de ‘Drive-Thru Dag van de Techniek’. Deze vond voorheen ook plaats op de bedrijventerreinen in de Langstraat, maar heeft nu door de corona-maatregelen een iets andere vorm gekregen. Nu kan iedereen zich die dag laten verwonderen vanuit zijn of haar auto! Je rijdt langs de verschillende bedrijven, die alles in werk stellen om de bezoekers een toffe dag te bezorgen.” Handig is dat je die dag een plattegrond krijgt met alle deelnemende bedrijven. Als bezoeker bepaal je zelf hoeveel bedrijven je wilt bezoeken.

Omschakelen naar online

“We zijn trots op alle organisatoren die goed hebben nagedacht over creatieve online oplossingen voor hun events. Er vinden een paar activiteiten live plaats, maar het gros is online. Dit is ook wel weer een mooie kans! Nu is het misschien nog wel laagdrempeliger omdat je lekker vanuit huis kan genieten van het leuke programma. Kijk bijvoorbeeld eens naar de virtuele rondleidingen bij bedrijven in de regio op YouTube.”

Doe je mee?

Vind jij het leuk om deel te nemen aan één of meerdere activiteiten in de Dutch Technology Week? Check dan vooral deze website voor het programma in Midden-Brabant. Ook kun je de Facebook-pagina en Instagram-pagina van TechniekGeniek volgen.

Op de website van Dutch Technology Week kun je het volledige landelijke programma bekijken.