Ontdekstation013 doet mee aan ‘de Week van ons Water’

Week van Ons Water

Van 10 t/m 25 oktober 2020 is het de Week van Ons Water waarin leerzame en verrassende wateractiviteiten georganiseerd worden door het hele land. Ook Ontdekstation013 werkt hieraan mee door kinderen bewuster te maken over water, waterkracht en water en milieu.

Zo zijn er workshops water filteren en waterradjes maken. En proefjes met water: als je ijs smelt, stijgt dan de waterspiegel? En wat gebeurt er als je de sluizen opent buiten in de WaterSpeeltuin?

Neem jij een slokje?

Het lijkt heel gewoon dat er altijd schoon drinkwater uit de kraan komt. Dat we allemaal veilig zijn achter onze dijken en duinen. Maar het is niet vanzelfsprekend. Door kinderen zelf te laten ontdekken hoe je bijvoorbeeld water kunt zuiveren, leren ze wat hierbij komt kijken. Neem jij een slokje van je eigen gezuiverde water? Of toch maar niet?

Kan water omhoog stromen?

In de Spoorzone heeft Ontdekstation013 deze zomer een bijzondere WaterSpeeltuin ingericht. Een miniatuurweergave van een waterrad en sluizen. Uniek hoe kinderen hier zelf ontdekken hoeveel kracht je nodig hebt om water opwaarts te bewegen. En hoe je de stroming van water kunt beïnvloeden. De WaterSpeeltuin wordt op 24 oktober officieel geopend door wethouder Mario Jacobs, maar de kinderen kunnen er nu al volop terecht.

Herfstvakantie

De Week van Ons Water valt samen met de herfstvakantie. Ontdekstation013 is dan iedere dag geopend van 11.00 tot 17.00 uur. Voor meer informatie: www.ontdekstation013.nl