Onthulling maquette uitbreiding Villa Pardoes

De ‘Villa Pardoeshoek’ in het Huis van de Vijf Zintuigen van de Efteling is helemaal vernieuwd, inclusief een nieuwe Villa Pardoes Maquette.

Een mooi moment om samen met alle direct betrokken stakeholders van de uitbreiding stil te staan bij dit historisch moment voor Villa Pardoes en het glas te heffen op een succesvolle bouw. Een bijzonder moment waar onze Vrienden Mariska van Kolck, Nol Havens en Gers Pardoel samen met Roodkapje en onze eigen Pardoes onze nieuw maquette hebben onthuld.

Noodzaak uitbreiding

Omdat gebleken is dat zo’n week Villa Pardoes het hele gezin een grote energieboost geeft hebben de kinderartsen in de afgelopen jaren steeds meer gezinnen de weg naar Villa Pardoes gewezen. Het gevolg hiervan is dat er in de loop der tijd een structurele wachtlijst is ontstaan. In de praktijk kan het voorkomen een gezin een half jaar moet wachten tot dat ze op vakantie kunnen naar Villa Pardoes. Reden genoeg voor Villa Pardoes om de capaciteit in 2015 uit te breiden naar twaalf huisjes. Hierdoor kunnen er jaarlijks maar liefst zeshonderd gezinnen worden uitgenodigd.

De kracht van Villa Pardoes is ook ouders de mogelijkheid te bieden om elkaar te ontmoeten, zodat ze ervaringen met elkaar kunnen uitwisselen. Dat komt nu niet echt tot z’n recht. Je hebt er een ontmoetingsruimte voor nodig, een intieme plek. Door de verbouwing zijn we in staat een sfeervolle huiskamer te creëren. De oudere kinderen krijgen een eigen chillruimte. Er komt een knutselkamer. En voor kinderen met onder andere een hersenbeschadiging bouwen we een snoezelkamer.