Ontwerpwedstrijd embleem carnavalsmotto 2017 van start

Carnavalsmotto 2017

Op dinsdag 9 februari maakte Prins Robèrt d’n Irste tijdens Et Sebiet bekend dat het embleem bij het carnavalsmotto dit jaar niet gepresenteerd zal worden. Niet een ingehuurde ontwerper, maar iedereen kan meedingen naar het ontwerp horende bij het carnavalsmotto 2017: ‘Goed ingezipt is half geschoore’.

De uitleg van het motto is: Een goed begin is het halve werk. ​Pak de zaken meteen voortvarend aan. Een goede voorbereiding zorgt ervoor dat de uitvoering op rolletjes loopt en dat je geniet van het

Ontwerpwedstrijd: een andere opzet

Dit jaar is er voor het eerst een ontwerpwedstijd aan het motto verbonden. Heel Kruikenstad kan zich storten op het ontwerp. Wint het ingezonden ontwerp, dan dragen duizenden carnavalsvierders het winnende embleem straks om hun nek.

De wedstrijd: deelname en inzenden

Vanaf vandaag tot 9 april 2016 hebben deelnemers de tijd om een inzending in te sturen. Inzenden kan door het ontworpen embleem in een bijlage te sturen naar protocol@kruikenstad.nl onder vermelding van de naam en contactgegevens. Uiterlijk 1 juni zal de prijswinnaar bekend gemaakt worden. Iedereen kan meedoen: jong en oud, professional en amateur, Kruik en niet-Kruik.

Waar moet het nieuwe embleem aan voldoen?

  • 10×8 cm (ontwerpvak) met afgeronde hoeken
  • Plat/vlak zonder verhogende elementen
  • Vermelding “Kruikenstad 2017”
  • Visualisatie van motto “Goed ingezipt is half geschoore”
  • Vermelding van het motto “Goed ingezipt is half geschoore”
  • Embleem moet draagbaar zijn aan groen-oranje koord

Het embleem mag een potloodtekening zijn, een uitgewerkte computerversie of -bij wijze van spreken- een 3D-model, zolang maar aan bovenstaande eisen wordt voldaan.

Eeuwige roem als VIK

Als belangrijkste prijs bieden we eeuwige roem en naamsbekendheid. Het embleem wordt in een oplage van enkele duizenden gemaakt en gedragen door Kruiken en Kruikinnen voor en tijdens carnaval. Het embleem is bovendien een gewild collectorsitem en het is terug te vinden op de website en alle andere (sponsor-)uitingen in Kruikenstad.

Naast al deze eer ontvangt de winnaar een VIK-behandeling (Very Important Kruik) voor twee personen op Elf-elf. Tijdens een officieel moment ontvangt de ontwerper het door hem/haar ontworpen embleem als mooi aandenken. De Carnavalsstichting Tilburg hoopt op vele inzendingen.
Kijk voor meer informatie over de voorwaarden en de wedstrijd op www.kruikenstad.nl