Ontwikkelkans voor Brabantse ondernemers: digitaal coachingtraject bij Station88

Station88, Huis voor Ondernemerschap en Innovatie, en de gemeentes in Midden-Brabant ontwikkelden – als eerste in Nederland – een digitaal coaching traject voor ondernemers. Hiermee willen ze samen ondernemers in de regio Midden-Brabant inspireren en groei stimuleren. Het platform is gratis, laagdrempelig en geheel op maat: dankzij Artificial Intelligence.

Digitaal coaching traject

“Blijven ontwikkelen is cruciaal voor ondernemers”, aldus August de Vocht, directeur van Station88. “De wereld is ingrijpend veranderd. Als ondernemer red je het alleen als je wendbaar bent en je kunt aanpassen aan de situatie. Door te blijven leren en ontwikkelen, blijf je groeien en voorop lopen.”

Dat persoonlijke- en organisatieontwikkeling niet per se gepaard gaan met grote investeringen in tijd en geld, bewijst Station88 met dit nieuwe platform. August: “Ondernemers hebben via de website van Station88 direct gratis toegang tot de digitale coach: een volledig gepersonaliseerde leeromgeving vol inspirerende content. De enige investering die zij maken is in de vorm van tijd: één uur per week. Je kunt zo aan je ontwikkeling werken waar en wanneer je maar wilt.”

Hoe werkt het?

De digitale coach van Station88 leidt ondernemers aan de hand van een zestal onderwerpen – management, organisatie, uitvoering, personeel, marketing of financiering – naar groei. Bij de start vult de ondernemer online een vragenlijst in, de uitkomst vertelt waar hij staat met zijn bedrijf én waar hij wil staan over zes maanden. De antwoorden op die vragen zijn leidend in het traject. Een zelflerend systeem op basis van artificial intelligence bepaalt vervolgens welke content een ondernemer te zien krijgt. Stap voor stap én op maat: passend bij actuele behoeftes en het kennisniveau van de ondernemer in kwestie.

De tips en learnings binnen het platform worden geselecteerd en gemodereerd door een team met experts, ondernemers en adviseurs van Station88. Het is een combinatie van eigen content – uit de eigen programma’s van het ondernemershuis – en ook teksten, filmpjes en podcasts van derden, waar Station88 achter staat. “Wij verwachten dat ondernemers hier echt veel aan hebben. En wie na afloop van een online traject graag verder wil verdiepen, kan een van onze (online) events bezoeken of een afspraak maken met een persoonlijke coach. Daarnaast hebben wij korte lijntjes met de regiogemeentes en Ondernemersadvies Tilburg.”

Meer informatie

Kijk voor meer informatie over de digitale coach op de website van Station88