Ook in Tilburg zijn ze aan het vaccineren: eerste zorgmedewerkers voorzien van vaccin

vaccineren tilburg

Ook in Tilburg zijn ze begonnen met vaccineren. Vanmorgen werden namelijk in alle vroegte bij ETZ locatie TweeSteden dozen met Pfizer vaccins geleverd. Deze vaccins zijn in het ETZ verdeeld in pakketten voor de Brabantse ziekenhuizen. De eerste Tilburgse zorgmedewerkers kregen vandaag hun vaccin. 

‘Trots dat ik hieraan mee mag werken’

“Dit is misschien wel het begin van het einde van deze coronapandemie,” zegt een van de medewerkers. “Ik ben trots dat ik hier aan mee mag werken.” Vanmiddag startte het vaccineren van zorgpersoneel in de acute zorg, zoals artsen en verpleegkundigen op de spoedeisende hulp, IC en corona-afdelingen. Om 14:00 uur werd de eerste medewerker in het ETZ gevaccineerd. Vijf medewerkers van het ziekenhuis kregen een prik. Onder hen waren Sabine Wittens, arts op de spoedeisende hulp, IC-verpleegkundige Rowan Marijnissen, arts-assistent Vera Lourens, ambulanceverpleegkundige Chiel Baert en verpleegkundige Manon Gerritse.

Ruim honderd medewerkers ETZ geprikt

Eveline de Bont, lid raad van bestuur Elkerliek ziekenhuis en vicevoorzitter werkgroep Vaccinaties binnen ROAZ Brabant, was bij de eerste prikken die in het Tilburgse ETZ gezet werden. “Vandaag zijn de eerste duizend vaccins aangekomen in Brabant. Ik ben enorm verheugd om te melden dat we aan de slag kunnen met vaccineren. Nog geen jaar eerder werd in dit ziekenhuis de eerste coronapatiënt opgenomen. Het is fijn dat Brabantse zorgverleners uit de acute as inclusief ambulancepersoneel nu dit vaccin kunnen krijgen”, aldus De Bont.

In totaal zijn vanmiddag 120 medewerkers van het ETZ geprikt. Donderdag volgen nog eens zeventig personeelsleden.