OOMS-judoka Amber Gersjes blijft maar winnen

Nadat ze vorige week al haar zevende opeenvolgende nationale titel voor zichzelf opeiste, behaalde judoka Amber Gersjes uit Tilburg dit weekeinde ook goud op het sterk bezette toernooi om de European Cadet Cup in Berlijn. 

De 16-jarige judoka van Sportinstituut OOMS deed dat in de klasse tot 44 kilogram/tot 18 jaar en zette daarmee haar al tijden voortdurende zegereeks voort. Sinds een tijdje is Peter Ooms actief betrokken als trainer bij de loopbaanontwikkeling van Gersjes die als de voortekenen niet bedriegen een grote topsportcarrière tegemoet gaat. 

Ooms daarover: “Amber is een enorm groot talent. Niet voor niks werd ze vorige week al voor de zevende keer achter elkaar Nederlands kampioen. Haar winst in Duitsland is ook een prestatie van formaat, want dat toernooi in Berlijn behoort tot de zwaarste van Europa. Amber werkt veel toernooien af in de klasse tot 44 kilogram/tot 18 jaar, maar draait ook al mee in het circuit tot 21 jaar. Deze gouden plakken zijn dan ook een mooie opsteker in de aanloop naar het Europees kampioenschap dat in juli plaatsvindt. Ze traint twee keer per week bij mij in Tilburg: conditietraining en judotraining. Mijn vrouw Paula doet haar voedingsbegeleiding en ook dat werpt duidelijk vruchten af. Daarnaast traint Amber nog een keer per week met de nationale kernploeg en tweemaal in Hoogvliet bij Chris de Korte en maakt ze ook individueel nog de nodige uren. Het grote doel is namelijk om Amber klaar te stomen voor de Olympische Spelen van Rio de Janeiro in 2016.” 

Ooms is sowieso erg enthousiast over de huidige lichting van ongeveer vijftig selectiejudoka’s die zijn Sportinstituut OOMS herbergt: “Onlangs won Max de Vreeze bijvoorbeeld nog een groot internationaal toernooi in Tsjechië. Maar we hebben ook een aantal veel jongere talenten die eraan zitten te komen. Dat ziet er dus allemaal heel goed uit.”