OOMS-judoka De Vreeze laat zich zien in Deva

Judoka Max de Vreeze van Sportinstituut OOMS uit Tilburg schreef afgelopen weekend de European Cup-wedstrijd in het Roemeense Deva op zijn naam. De Vreeze won het goud in de klasse tot 90 kilogram. De 16-jarige Amber Gersjes won brons tijdens de European Cadets Cup in het Poolse Bielsko Biala.

Max de Vreeze (20) reisde met de Nederlandse juniorenploeg af naar Roemenie. Het team behaalde in totaal liefst 15 medailles: zeven gouden, drie zilveren en vijf bronzen plakken. De klasse tot -90 kg  wordt nagenoeg het hele seizoen al beheerst door Nederlanders en ook dit keer stonden er in deze categorie twee landgenoten tegenover elkaar in de finale. Tilburger Max de Vreeze was daarin dit keer met yuko te sterk voor zijn eeuwige rivaal Michael Korrel.

Amber Gersjes uit Tilburg moest na een lange reeks overwinningen afgelopen weekeinde op het sterk bezette toernooi om de European Cadet Cup in Polen genoegen nemen met een bronzen medaille. In de halve finale boog Gersjes voor de Française Romane Yvin. In de strijd om de derde plek rekende het 16-jarige toptalent van Sportinstituut OOMS vervolgens wel af met de Russische Julia Ogarkova.

Peter Ooms toonde zich erg in zijn nopjes met de behaalde resultaten: “De prestatie van Max is fantastisch. En voor Amber is het ook wel een keertje goed om eens niet met het goud aan de haal te gaan. Dat maakt haar weer scherper voor bijvoorbeeld het Europees kampioenschap dat over ruim een maand op de agenda staat.”