Op stap zonder anderhalve meter en mondkapjes: het kan bij een aantal cafés in Tilburg dit weekend

stappen

De coronacijfers dalen en dus wordt en vanaf aanstaande zaterdag flink versoepeld. Dat betekent dat er ook voor de horeca meer mogelijk is. Zo hoeven ze geen sluitingstijden meer te hanteren en mogen ze weer zorgen voor entertainment zoals televisieschermen om het EK Voetbal op te volgen. Maar ook voor degene die het stappen gigantisch hebben gemist, hebben we goed nieuws. Een aantal Tilburgse kroegen is namelijk aangesloten op de dienstverlening van Testen voor Toegang. Dat betekent dat je dit weekend bij een aantal zaken op stap kunt zonder anderhalve meter en mondkapjes. 

Op stap op de Korte Heuvel

Zo viert Café Philip dit weekend dat ze weer gasten mogen ontvangen zonder de anderhalve meter maatregel. Vanaf zaterdag 00:01 uur (vrijdagnacht dus) barst het feest hier los met een grand opening. Op zaterdag kun je ook de hele nacht op stap en treden Antoon en dj’s Tallr & Ravish op. Uiteraard zenden ze op zondag ook het EK Voetbal uit op groot scherm. Bij Café Philip zijn ze blij met de ‘heropening’. En dus delen ze ook shotjes uit. Goed om te weten: ook de blauwe munten zijn weer geldig. Alles wat je moet weten over stappen bij Café Philip dit weekend, lees je hier. 

EK kijken en optreden van Henry Huijsmans

Ook Café de Baret gaat op zondag 27 juni open zonder maatregelen. Uiteraard mits je een negatieve toegangstest hebt via Testen voor Toegang. Op zondag gaan ze namelijk om 16:00 uur open. Wat je kunt verwachten? Optredens van Henry Huijsmans en Calvin Rigter. Uiteraard wordt de wedstrijd uitgezonden op schermen en hoef je geen anderhalve meter afstand te houden. Oftewel: ouderwets stappen bij Café de Baret. Bovenop je negatieve testuitslag heb je ook een entreebewijs nodig. Deze kun je hier kopen.

Testen voor Toegang

Dat Testen voor Toegang levert natuurlijk een hoop vragen op. Een aantal belangrijke vragen en de antwoorden op een rijtje:

Kost het geld om een test te doen?
Nee, de volledige kosten worden gedekt door de overheid.
Hoe lang is mijn negatieve test geldig?
Jouw negatieve test biedt 40 uur lang toegang. Laat je jezelf bijvoorbeeld op vrijdagmiddag testen. Dan biedt de test toegang op vrijdag én zaterdag.
Moet ik me laten testen, ook als ik volledig gevaccineerd ben of al corona heb gehad?
Vanaf 1 juli kun je ook een QR-code aanvragen in de CoronaCheck-app als je volledig gevaccineerd bent óf in de afgelopen 6 maanden positief bent getest op corona. Tot 1 juli is een negatieve test in alle situaties verplicht.
Hoe zit met de 1,5 meter en mondkapjes?
Eenmaal binnen vervallen de coronamaatregelen. Omdat iedereen kan aantonen negatief te zijn getest, hoeft er geen afstand te worden gehouden en zijn mondkapjes niet nodig.
Heb je vragen rondom het testbeleid? Kijk op deze website voor meer informatie.