Nieuws

De Nieuwe Vincent
Let op! Dit artikel is al 1306 dagen oud en wellicht niet meer relevant

Op zoek naar De Nieuwe Vincent van Gogh

De zoektocht naar de Nieuwe Vincent gaat weer van start! Dit succesvolle talentenprogramma is er speciaal voor kinderen tussen de 10 en 14 jaar die zich verder willen ontwikkelen in tekenen en schilderen. Dit jaar krijgen vijftien Nieuwe Vincenten de kans deel te nemen.

De nieuwe Vincent

De vijftien deelnemers gaan vanaf 26 maart beginnen met het traject. In een paar maanden werken ze in workshops, masterclasses, atelier- en museumbezoeken toe naar een expositie van hun nieuwe werk en bouwen ze een echt portfolio op. Als afsluiting wordt één deelnemer tot Nieuwe Vincent verkozen.

Geïnteresseerde jongeren kunnen hun mooiste tekening insturen voor De Nieuwe Vincent. Een jury beoordeelt de tekeningen vooral op creativiteit, eigenheid en kleurgebruik. Uit de inzendingen worden er vijftien gekozen. Die talenten gaan aan de slag van half maart tot en met half juni. Na de zomervakantie zijn er nog een enkele verdiepende lessen, waarna het programma wordt afgesloten met een expositie. Dan zal ook de Nieuwe Vincent bekend worden gemaakt.

De Nieuwe Vincent 2017 wordt georganiseerd door Vincents Tekenlokaal. Dit is een van de erfgoedlocaties in Brabant die samen onder de vlag van Van Gogh Brabant de aandacht vestigen op de Brabantse jaren van Vincent van Gogh en de invloed ervan op zijn verdere carrière. Vincent was dertien jaar oud toen hij naar Tilburg kwam en op de HBS Koning Willem II tekenlessen volgde bij de kunstenaar C. Huysmans.

Inzenden

Vanaf eind februari is de inzending open. Alle tekeningen kunnen tot en met 15 maart opgestuurd worden naar De Nieuwe Vincent, Vincents Tekenlokaal. Op vrijdag 17 maart kiest een vakjury uit alle inzendingen maximaal 15 jonge talenten. Zij gaan aan de slag om hun tekentalent nog verder te ontwikkelen. Met Vincent van Gogh als icoon worden deze jongeren uitgedaagd, stappen ze in de spotlight, maken ze nieuw werk, ontvangen ze opbouwende feedback en bezoeken ze diverse musea en kunstenaarsateliers. In het najaar van 2017 wordt duidelijk wie zich De Nieuwe Vincent van 2017 mag noemen.

Inzendingslocaties:

Vermeld bij het afgeven je naam, leeftijd, telefoonnummer en E-mailadres.

Reageer op dit bericht