Opbouw Festival Mundial van start in de Spoorzone

Met nog 4 dagen te gaan tot het festival, is de Spoorzone in Tilburg aan een metamorfose begonnen. Er wordt druk gebouwd aan podia, relaxhoekjes en tenten, maar ook aan de genderneutrale toiletten en de entreepoort. Het festival geeft je graag alvast een rondleiding over het festivalterrein!

Rondleiding over het festivalterrein

Je hoeft niet te wachten tot je binnen bent: al voordat je op 24 en 25 juni de entreepoort binnenkomt begint het feest. De bar én de dj bij de ingang brengen je alvast in de festivalstemming! Meteen na de entree duik je het feestgedruis in bij de Desperados Party Arena, gehost door SMÈRRIG en diens vieze vuile deuntjes. Een stukje verderop win je een wedstrijdje modderworstelen, ga je op date en geniet je van intieme optredens in De Oase.

Even oversteken en je bevind je in de Fontys Koepelhal, waar je los kunt op o.a. Honne, Brainpower & The Big Band Theory, Jeangu Macrooy en Che Sudaka. Vergeet vooral ook niet een dansje te doen in De Mix (automated by Archy: het geautomatiseerde clubconcept zonder dj) of in De Dub (hosted by Dubcorner). Op Het Plein dompel je je onder in gipsysferen. Je geniet hier van intieme en unieke optredens van Gerson Main, Nana Adjoa en Shary-An. Lars voorziet je van geinige versjes en stel gerust je levensvragen aan tachtigplussers bij Q&A With The Grey. Verder kun je er verrukkelijk eten en doe je de aankoop van de eeuw bij de Swan Market.

Langs industriële loodsen en kekke kraampjes baan je je een weg naar De Tuin. In deze levendige area doen topartiesten als Rilan & The Bombardiers, TenTemPiés, Linde Schöne en Los Paja Brava er alles aan om jou het concert van je leven te bezorgen. Vanaf 19u barst daar het feest los met Zoete Zin: latin, r&b en salsa waarbij stilstaan onmogelijk is! Aan de rand van De Tuin ligt De Club verscholen. Overdag bekijk je daar de leukste korte films van filmhuis Cinecitta en ’s avonds geven zij het stokje door aan clubavond Gaande en Arabic by Night: de dikste electro met een vleugje Oosters. Even pauze nodig van al dat gedans? Duik dan De Speeltuin in voor een potje Stef Stuntpiloot, Mens Erger Je Niet of Twister. Of ga helemaal next level met reuze-Mikado of XL-Vier op een Rij.

Kaarten en festivalindeling

Er zijn nog enkele tickets te koop via festivalmundial.nl/tickets. Wees er snel bij; het festival was voorgaande jaren helemaal uitverkocht.

mundial