Opbouw vakantiekermis begonnen: check hier de wegafsluitingen

Wegafsluitingen

Dit jaar geen Tilburgse kermis, maar met de komst van een vakantiekermis toch nog een beetje kermisbeleving in de stad. Tien dagen lang kun je op vier pleinen genieten van ruim vijftig attracties. De opbouw van de vakantiekermis is inmiddels begonnen.

Vanaf dan zullen de kijkmannen en -vrouwen van Tilburg ongetwijfeld de binnenstad overnemen om te louwen naar de opbouw. Een tip voor alle geïnteresseerden: vooral rond de Paleisring en het Besterdplein kun je de opbouw goed bekijken. Aan de Paleisring kan dat bijvoorbeeld gecombineerd met een bezoekje aan de terrassen van de aangrenzende horeca.

Alles over de vakantiekermis lees je overigens in dit artikel.

Wegafsluitingen vakantiekermis

Vanaf dinsdag 14 uur zijn de volgende straten afgesloten (hier worden verkeersregelaars ingezet):

  • Paleisring/Stadhuisplein tussen Piusplein en Bisschop Zwijsenstraat
  • Besterdring inclusief Besterdplein

Vanaf 29 juli 12:00 uur zijn de straten weer open. Via de Piusstraat en Stadhuisstraat is de stad bereikbaar.

Busomleidingen door de vakantiekermis

Ook zijn er een aantal busomleidingen van kracht.

  • De kruising Spoorlaan – Heuvelring – NS-Plein en de Burg. Brokxlaan blijven open en dus kunnen de lijnen 6-9-140-141-142-143 hun reguliere route komende vanaf de Ringbaan Oost naar het busstation normaal blijven rijden.
  • Lijn 1 & 2 moeten wel omrijden en die gaan via halte Interpolis, zodat reizigers toch nog enigszins dichtbij het centrum kunnen komen, dan via Ringbanen Oost en Zuid hun route verder vervolgen.
  • Lijn 1 & 2 rijden terug hun route via Piusstraat – Primus van Gilsstraat – B. Zwijsenstraat – Stadhuisplein – Noordhoekring.
  • Lijn 3 krijgt zijn keerpunt op het busstation.
  • Lijn 7 en 8 rijden via Hart van Brabantlaan en Beukenstraat en vanaf daar gaan deze hun reguliere route verder rijden. De route terug naar het busstation is normaal via de Noordhoekring.
  • Lijn 7 rijdt op twee zaterdagen niet via de Burgemeester van de Mortelplein i.v.m. verplaatsing van de weekmarkt welke normaal gesproken op het Koningsplein wordt gehouden.