Opbrengst taartproeverij voor Stichting Kamaria naar school

Kamaria naar school

Precies een jaar geleden richtte de Tilburgse Cristel Weber samen met Judith Roeleveld en Margreet Kruijswijk Jansen de stichting Kamaria naar school op. Om dat te vieren organiseerde Judith een taartproeverij bij haar thuis in Baarn. Met als doel: het inzamelen van geld voor onderwijs in Kenia.

Opbrengst taartproeverij

”We wilden ons eenjarig bestaan niet zomaar voorbij laten gaan. Het is toch een soort verjaardag. En bij een verjaardag hoort taart.” aldus Cristel. Dat idee resulteerde in 7 taartenbakkers met totaal 12 taarten. Ze verkochten 76 taartpunten. ”Het was super geslaagd. Een echte win-winsituatie. Mensen genoten van een lekker stukje taart en de hele opbrengst was voor stichting Kamaria naar school.” Dat bracht in totaal €363,- op!

Stichting Kamaria naar school zorgt ervoor dat kansarme tienermeisjes in Kenia onderwijs kunnen volgen. Bij de oprichting een jaar geleden steunde de stichting al drie meisjes. Sindsdien gaat het heel goed. Cristel: “We zijn heel trots en blij dat er dankzij de stichting nu al zeven meisjes naar de middelbare school gaan.” Het schooljaar in Kenia loopt gelijk aan het kalenderjaar. “We hopen natuurlijk dat we volgend jaar nog meer meisjes kunnen steunen.”

Uithuwelijking voorkomen

Dat onderwijs niet voor iedereen toegankelijk is, merkte Cristel dubbel en dwars toen ze in 2016 als vrijwillig reporter Kenia bezocht. Daar kwam ze in aanraking met de 15-jarige Grace. “Dit meisje vertelde dat haar vader op het punt stond haar uit te huwelijken, maar dat zij heel graag naar school wilde. Dat was erg schrikken.”

“Die avond besloten mijn reisgenoot Judith en ik om haar schoolgeld te betalen.” Lokale hulporganisatie AJAM, met wie ze in het dorp van Grace waren, hielp mee en ging in gesprek met de familie. Haar vader ging akkoord: het huwelijk werd afgeblazen en het meisje mocht naar school. “Hieruit is Stichting Kamaria naar school geboren; op deze manier willen we nog meer meisjes helpen hun toekomst op te bouwen en vroegtijdige uithuwelijking te voorkomen.” Voor wie meer wil weten over deze stichting, kan naar de website gaan.