Nieuws

blauwe tuinen
Let op! Dit artikel is al 693 dagen oud en wellicht niet meer relevant

Open Blauwe Tuinen route dit weekend in Tilburg

Het regenwater heeft letterlijk gestroomd de afgelopen week. Nú is de tijd om te ervaren wat je en watervriendelijkere tuin betekent. Het geeft koeling op de hete dagen en het water stroomt beter weg tijdens de hoosbuien. Hoe je je tuin watervriendelijker kan maken kan je leren door bij een ander te kijken of daarover het gesprek aan te gaan en tips te ontvangen.

Bewoners in de gemeente Tilburg zijn daarom uitgenodigd om mee te doen aan de Open Blauwe Tuinen route op zaterdag 15 en zondag 16 juni van 11:00 tot 14:00 uur.

Koffie in een Blauwe Tuin

Bijzonder is dat deze route particuliere ‘Blauwe Tuinen’ betreft. Nog meer dan in een tuincentrum kan je hier praktische inspiratie opdoen voor de eigen tuin en trucs uitwisselen met mensen die hier ook mee bezig zijn.

Zowel het aanmelden voor een tuinvisite als van een tuin voor bezoek kan via de website www.blauwetuinen.nl. Hier staat ook  een plattegrond met alle aangemelde blauwe tuinen en die van alle 420 tuinen die hun ‘tuinscore’ al hebben berekend.

Burgerinitiatief

Het burgerinitiatief 1000 Blauwe Tuinen van stichting OpGroeneVoet wil minimaal 1000 tuineigenaren bereiken in 3 jaar en hen een stap laten zetten op de klimaatadaptieve ladder door hun tuin iets anders in te richten én anderen uit te dagen datzelfde te doen. Ook in Tilburg heeft men steeds meer last van hittestress doordat het in de stad tot wel 7 graden warmer kan worden dan daarbuiten. Daarom wilt de stichting een boodschap verspreiden: Houd het water in je tuin, dat is hard nodig! De regentonnenactie in de gemeente Tilburg loopt nog tot 5 juli. De posters zijn vanaf volgende week beschikbaar. Meer informatie daarover is te vinden op de website BlauweTuinen.nl

Reageer op dit bericht