Open dag bij ‘Het lekkerste straatje van Oisterwijk’: al 40 jaar aardbeien en asperges

Lekkerste straatje van oisterwijk

Al 40 jaar teelt de familie Scheffers aardbeien en asperges op hun familiebedrijf. Naar aanleiding van dit jubileum én het gereedkomen van de nieuwbouw, nodigen zij iedereen uit om eens te komen kijken. Zowel bij de kassen als bij hun winkel genaamd Het lekkerste straatje van Oisterwijk.

Het familiebedrijf

lekkerste straatje van oisterwijk

In 1979 begon Martien Scheffers in een tweedehands houten schuurtje een eigen tuinderij; vanaf 1985 kreeg hij hulp van zijn vrouw Gerrie en runnen zij samen met de kinderen het bedrijf.  Vanaf het begin liep de aardbeien- en aspergeteelt als een rode draad door de bedrijfsvoering. In 1997 werd de eerste kas gebouwd en met de laatste nieuwbouw is vanaf 2016 de oppervlakte gegroeid naar 3 hectare. De huidige kassen zijn volledig computergestuurd op het gebied van energie-, water- en klimaatbeheersing.

Het huidige familiebedrijf rust op twee pijlers. De eerste pijler is de teelt van aardbeien in de kas en asperge in de vollegrond. In de kas wordt met moderne technieken, maar nog steeds op een ambachtelijke manier, maximaal biologisch aardbeien geteeld. Op de open dag is de oogst in volle gang. Als tweede pijler kan daarnaast iedereen in de eigen winkel  genaamd Het lekkerste straatje van Oisterwijk kennismaken met de heerlijke en eerlijke producten: aardbei en asperge. Zelf geteeld en vers van de pers. De zomerkoning en -koningin van de groenten: een koninklijk paar!

Open dag

Lekkerste straatje van oisterwijk

Kom kijken, ruiken, voelen én proeven tijdens de open dag! Op 14 april 2019 tussen 10.00 en 17.00 uur is iedereen van harte welkom op Oliviersweg 9 te Oisterwijk. Vanwege hygiënevoorschriften zijn huisdieren helaas niet toegestaan.