Open Dag van de Rechtspraak

De rechtbank van tilburg is op zaterdag 7 november van 10 tot 16 uur open voor publiek. Er zijn demonstraties, workshops en kinderactiviteiten. Tijdens de derde landelijke 'Open dag van de Rechtspraak' zijn alle negentien rechtbanken en vijf gerechtshoven geopend onder het motto 'de rechter maakt het verschil'.

In Tilburg geven verschillende sectoren, waaronder strafrecht, familierecht, belastingrecht en kantonrecht, een demonstratie van een rechtszitting. Bezoekers kunnen op de foto in toga naast een portret van Koningin Beatrix, deelnemen aan een mini-workshop zelfverdediging of in een internetcafé een spannend moordspel spelen of hun kennis over justitie testen. Kinderen komen ook meer te weten over rechtspraak via een puzzeltocht door het gebouw. Er zijn verschillende informatiestands. Buiten staan arrestantenbusjes en er is een expositie van namaakwapens.

Op donderdagavond 5 november vindt in wijkhuis De Poorten in Tilburg een debat plaats met als thema: “De (straf)rechter in de samenleving, tussen strafmaat en morrend volk.” Dit debat is gratis toegankelijk voor publiek.