Opening afhaalpunt van Goei Eete in stadskantoor

Goei Eete brengt verse producten van zo’n 20 lokale boeren en producenten naar de stad, iedere week opnieuw. Op vrijdag staat de verse oogst klaar om opgehaald te worden bij acht afhaalpunten. Op 9 oktober komt daar voor alle medewerkers van de gemeente Tilburg een wel heel lokaal afhaalpunt bij: het bedrijfsrestaurant van het stadskantoor.

Bedrijfsrestaurant van het stadskantoor

Vanaf maandag 5 oktober staat het bedrijfsrestaurant van het stadskantoor een hele week in het teken van lokaal voedsel. Cateraar Appèl werkt dan iedere dag met lokale producten. Deze worden geleverd door stichting Goei Eete. Bij verschillende gerechten staat informatie over de lokale producent. In een ‘boerenmarktkraam’ bieden medewerkers dagelijks tijdens de lunch lokaal lekkers aan. Vrijwilligers en aangesloten boeren geven informatie over Goei Eete.

Vrijdag 9 oktober opent het nieuwe distributiepunt voor lokale producten in het bedrijfsrestaurant. Voorzitter Hans Alberts zal het eerste pakket overhandigen. Het afhaalpunt is daarna wekelijks geopend op vrijdagmiddag van 12 tot 16 uur, exclusief voor medewerkers van de gemeente Tilburg.

Bestellen kan ook

Bestellen en afhalen bij Goei Eete is heel gemakkelijk. Na een eenmalige aanmelding kan meteen worden besteld op www.goeieete.nl (bij producten). Dat kan van vrijdag tot en met dinsdag, afhalen is mogelijk van donderdag tot en met zaterdag. Er is geen abonnement en geen minimum afname. Iedereen kan bestellen wat hij wil en hoe vaak hij wil. Bij het afhalen zelf een boodschappentas meenemen en smakelijk het weekend in!

Goei Eete is in 2009 ontstaan als initiatief van een groep mensen uit Tilburg die graag lokaal, bewust en eerlijk wilden eten. Door gezamenlijk in te kopen bij de boeren in de buurt weten de deelnemers waar het voedsel vandaan komt en krijgen de boeren een eerlijke prijs. De producten komen vers van het land. Het assortiment omvat onder andere groente, fruit, zuivel, vlees en dranken.

Goei Eete heeft negen afhaalpunten in Tilburg en omgeving: Gebouw88/MCSI in de Spoorzone, wijkcentrum Heyhoef in de Reeshof, het Academiagebouw van Tilburg University, de Bouwplaats bij de Piushaven, De Walhoeve in Goirle, De Zonhoeve in Gilze, De Dobbelhoeve in Udenhout, Schaepsdyck in Gilze en het bedrijfsrestaurant in stadskantoor Tilburg (vanaf 9 oktober).