Opening Maawmuur op vrijdag 2 november

Vrijdag 2 november, 15:00 tot 16:00 uur, locatie Stadskantoor (Burgerhal)

In oktober 2012 is in Tilburg het kunstwerk de 'Maawmuur' gerealiseerd. De Maawmuur staat aan de Cityring ter hoogte van het Willemsplein. Wethouder Marjo Frenk (Cultuur) opent vrijdag 2 november a.s. officieel het kunstwerk. Bij de opening is ook bedenker en maker van het kunstwerk, Miranda Poel, aanwezig. De opening begint om 15:00 uur.

Programma
14:30 uur Inloop, locatie Burgerhal
15:00 uur Toelichting op Maawmuur door kunstenares Miranda Poel
15:25 uur Toespraak door wethouder Marjo Frenk
15:30 uur Openingshandeling Maawmuur
15:40 uur Receptie

Achtergrond
De Maawmuur is een initiatief van de Groningse kunstenares Miranda Poel. Het kunstwerk wordt gevormd door een muur van stalen letters die samen de volgende zin vormen: Wie geen fouten maakt maakt meestal niets. De Maawmuur heeft een tweeledige boodschap: symbool van het lijden en de belofte van herstel! Volgens de kunstenares is kenmerkend voor Tilburg dat er zoveel 'gemaawd' wordt, maar ook dat aan de kaak gestelde onderwerpen zo veel mogelijk opgelost of beantwoord worden. Het uiten van ongenoegen maakt het mogelijk te reageren en te anticiperen. De plek bij uitstek voor de Maawmuur is dan ook in de buurt van het stadskantoor, in het bijzonder de raadzaal, aangezien daar de ‘lijnen’ voor de stad worden uitgezet.

In de horizontale dwarsbalken van de middelste letters -E- zijn twee brievenbussen verwerkt. Eén brievenbus voor 'klachten over de gemeente', de andere voor 'overige bestemmingen'. De klachten die in de muur terecht komen, worden door de kunstenares zelf opgehaald en verwerkt. Een aantal komt op de website terecht die de kunstenaar speciaal voor de Maawmuur liet ontwerpen: www.maawmuur.nl. Deze website is na de opening van de Maawmuur online. De brievenbussen in de Maawmuur zijn geen officiële postbussen voor de gemeente. Via de website kan en zal de gemeente wel kennis nemen van de inhoud.