Opening nieuwe leerplek in Winkelcentrum De Rooi Pannen

winkelcentrum de rooi pannen

In het winkelcentrum van scholengemeenschap De Rooi Pannen is donderdag 1 november een nieuwe leerplek geopend: een DA drogist. Alle winkels in het winkelcentrum worden gerund door studenten en zo is Tobias van Korven, derdejaarsstudent Ondernemer retail, één van de vier managers van de gloednieuwe drogist. “Het openingsfeest was geslaagd. Ik nodig iedereen uit te komen kijken.”

Winkelcentrum De Rooi Pannen

Het winkelcentrum telt een brasserie en zes winkels: Plus supermarkt, Plus bakker, Kadowinkel, een actiewinkel genaamd de Springplank en vanaf nu dus een DA. De studenten hebben hier diverse functies, afhankelijk van het leerjaar en opleidingsniveau. “In het begin is het wennen om medestudenten aan te sturen, maar het gaat goed,” vertelt Tobias. “Hier draait alles om leren en daar krijg je ook veel ruimte voor met goede begeleiding. Bij een externe stage gaat het de begeleiders vaak vooral om hun eigen winkel en winstmarge.”

De opening

De DA drogist was voorheen DIO. Het veranderen naar DA heeft een elektronische spaarsysteem, een nieuw assortiment en een fris uiterlijk van de winkel opgeleverd. De vier student-managers knipten donderdag symbolisch het lint door en met hapjes en bubbels werd de opening vervolgens gevierd. De eerste vijftig klanten kregen een goodie bag.

DA De Rooi Pannen is van maandag tot en met zaterdag geopend van 8.00 tot 18.00 uur, met een koopavond tot 21.00 uur op vrijdag.