Opening seizoen Bibliotheek Tilburg Centrum

TILBURG – Het Kinderboekenweekfeest op zondag 11 oktober is een feestelijke start van het seizoen zondagopeningen in Bibliotheek Tilburg Centrum.

Zondag open
Bezoekers van Bibliotheek Tilburg Centrum kunnen vanaf 11 oktober 2009 t/m 14 maart 2010 ook op zondag terecht. Want dan is de bibliotheek ook op zondag geopend. Buiten de reguliere openingstijden, opent de bibliotheek aan het Koningsplein haar deuren iedere zondag van 13.00 tot 17.00 uur. Mensen die er door de week niet aan toe komen de bibliotheek te bezoeken, kunnen in het winterseizoen op zondag binnen het brede aanbod grenzeloos ontdekken. Muziekcd’s- en –dvd’s, een mooie film of een goed boek  lenen. Maar ook… mensen ontmoeten, internetten, een tentoonstelling bezoeken, rustig een krant of tijdschrift lezen? En dat alles in hartje centrum. Bovendien wordt er op een aantal zondagen activiteiten georganiseerd. Zo zijn er bijvoorbeeld diverse lezingen en kinderactiviteiten voor alle leeftijdsgroepen. Via de media, de maandelijkse agenda van de bibliotheek en de website www.bibliotheekmb.nl worden geïnteresseerden geïnformeerd.

Scheepsjongens van Bontekoe
7 t/m 17 oktober is het Kinderboekenweek. Het thema dit jaar is: Aan tafel! Eten en snoepen uit kinderboeken. Op deze eerste zondag van het seizoen is er voor kinderen van 6 tot 10 jaar vanaf 13.00 uur een kinderboekenweekfeest in Bibliotheek Tilburg Centrum. Met de voorstelling ‘Scheepsjongens van Bontekoe’ en workshops door onder andere Factorium, Kwisien Liflaf, de schrijfsters Esther van Lieshout en Crisje van Leest, presentatie Loutje Bosch. En met een verrassend voorgerecht! Voor jongere broertjes en zusjes is er een activiteitenprogramma verzorgd door ROC kinderopvang. De toegang bedraagt € 3,50 (niet-leden), € 2,50 (leden). Op de tweede zondag, 18 oktober, geven Martine Letterie en Rick de Haas een kookshow.

Kijk voor meer informatie over activiteiten bij Bibliotheek Tilburg Centrum op www.bibliotheekmb.nl