Opening Zorg Innovatie centrum op 19 november 2009

Op donderdag 19 november vindt vanaf 13.30 uur de officiële en feestelijke opening plaats van het Zorg Innovatie Centrum Jan Wierhof 5.3. Plaats van handeling is Zaal 16 in Tilburg. Dan wordt ondermeer de samenwerkingsovereenkomst ondertekend door de drie betrokken organisaties GGz Breburg Groep, Fontys social studies en verpleegkunde en ROC Tilburg.


Het centrum zal gerund worden door studenten en een groep gediplomeerde verpleegkundigen. Het is een plek waar studenten van verschillende opleidingen en opleidingsniveaus als het ware worden ondergedompeld in de praktijk van de geestelijke gezondheidszorg en hun eigen leervragen en leeromgeving creëren. Doelstelling is het bieden van kwaliteit van zorg en het behalen van een optimaal leerrendement, binnen de marges van een gezonde bedrijfsvoering.

Open opname, rehabilitatie gericht
Het ZIC Jan Wierhof 5.3. is niet het eerste ZIC binnen GGz Breburg Groep. In 2007 werd al gestart met een Zorg Innovatie centrum voor ouderen. Daarmee werden goede ervaringen opgedaan. Alhoewel niet de eerste, is dit ZIC toch uniek in zijn soort. Het betreft namelijk een open opnameafdeling voor 12 cliënten, gericht op rehabilitatie. Ook het feit dat het team multidisciplinair is samengesteld,(maatschappelijk werk en dienstverlening, sociaal pedagogische hulpverlening en verpleegkunde niveau 4 + 5) onderscheidt het van de andere ZIC’s. Het centrum maakt deel uit van de Zorggroep Psychose en Autisme Tilburg en is ontwikkeld samen met Fontys Social Studies en verpleegkunde en ROC Tilburg.

Programma
Vanaf 13.30 uur is iedereen welkom in Zaal 16. Vanaf 14.00 uur zal het officiële programma van start gaan. De betrokken studenten zullen hierin een grote rol spelen.