Openingstijden, attracties en meer: alles wat je moet weten over de vakantiekermis in Tilburg

Nostalgische kermis Zeven Geitjes

Let op! Dit is een oud artikel. Voor alle informatie over de kermis van dit jaar, check dit artikel. Dit jaar kun je in Tilburg op vier pleinen genieten van de vakantiekermis. Vanwege het coronavirus kan de Tilburgse kermis zoals we die kennen helaas niet doorgaan, maar met de vakantiekermis hebben we toch nog kermisbeleving in het centrum van Tilburg. In dit artikel lees je alles wat je moet weten over deze kermis.

Wanneer?

De vakantiekermis staat gepland in dezelfde periode als de Tilburgse kermis. En dus kun je van vrijdag 17 juli tot en met zondag 26 juli ritjes maken in verschillende attracties.

Waar?

Dit jaar geen kilometers lang kermislint, maar vier pleinen die zijn omheind met hekwerken. Op deze pleinen staan meerdere attracties geplaatst. De pleinen waar de vakantiekermis staat, zijn:

 • Besterdplein
 • Paleisring
 • Stadhuisplein
 • Koningsplein

Overigens is er ook een druktemeter waarop je precies kunt zien hoe druk het op bepaalde locaties is. En er rijdt een kermistreintje die jou gratis van bijvoorbeeld het Koningsplein naar de Besterdring brengt.

Openingstijden?

Benieuwd wanneer je de vakantiekermis kunt bezoeken? We zetten het voor je op een rijtje:

 • Vrijdag 17 juli: 15:00 – 23:00 uur
 • Zaterdag 18 juli: 13:00 – 23:00 uur
 • Zondag 19 juli: 13:00 – 21:00 uur
 • Maandag 20 juli: 13:00 – 21:00 uur
 • Dinsdag 21 juli: 13:00 – 21:00 uur
 • Woensdag 22 juli: 13:00 – 21:00 uur
 • Donderdag 23 juli: 13:00 – 23:00 uur
 • Vrijdag 24 juli: 13:00 – 23:00 uur
 • Zaterdag 25 juli: 13:00 – 23:00 uur
 • Zondag 26 juli: 13:00 – 23:00 uur

Entree?

Nee! Je hoeft geen entree te betalen om de verschillende kermisterreinen te betreden. Ook hoef je niet online te reserveren. Wel staan er gastheren en -vrouwen om ervoor te zorgen dat het niet te druk wordt op het kermisterrein en iedereen anderhalve meter afstand kan houden. Voor toegang tot verschillende attracties dien je uiteraard wel een kaartje af te rekenen.

Welke attracties staan er?

Op de vakantiekermis staan ruim vijftig attracties/eetkraampjes. We hebben de verschillende attracties in dit artikel voor je op een rijtje gezet. Ook leuk: op de Spoorlaan komt een reuzenrad te staan. Deze staat er tot september. Ook kun je op het Pieter Vreedeplein terecht voor kinderattractie Mini Cars.

Wat doet de horeca?

Natuurlijk zijn er ook verschillende horecazaken die inspelen op de vakantiekermis. Zo wordt er in de Oranjestraat een tiendaags terrasfestival georganiseerd. Je kunt altijd onze uit-agenda raadplegen om te zien wat er allemaal te doen is rondom het kermisterrein.

Gaan de themadagen door?

Nee, Roze Maandag gaat bijvoorbeeld niet door. Hopelijk kunnen we tijdens de Tilburgse kermis van 2021 weer genieten van themadagen zoals Roze Maandag, Blauwe Zondag en Caribische Donderdag.

En de weekmarkten dan?

De weekmarkt op het Besterdplein van woensdag 22 juli wordt verplaatst naar de Molenbochtstraat. De weekmarkten op het Koningsplein van zaterdag 18 & 25 juli worden verplaatst naar het Burgemeester van de Mortelplein. Zo kun je alsnog je weekboodschappen op de markt doen.

Zijn er wegafsluitingen?

Jazeker! Vanaf dinsdag 14 uur zijn de volgende straten afgesloten (hier worden verkeersregelaars ingezet):

 • Paleisring/Stadhuisplein tussen Piusplein en Bisschop Zwijsenstraat
 • Besterdring inclusief Besterdplein

Vanaf 29 juli 12:00 uur zijn de straten weer open. Via de Piusstraat en Stadhuisstraat is de stad bereikbaar.

Zijn er ook prijzen te winnen?

Jazeker! Wij geven zelfs via onze Instagram tot wel €800,- aan producten van JohnBeerens.com weg. Check dit artikel voor meer informatie en de producten die we weg gaan geven. Ook ontvang je de hele kermis 10% korting op het hele assortiment van de beautywebshop door kortingscode ‘kermis10’ te gebruiken.

Foto’s?

Ook tijdens de vakantiekermis gaan we op een aantal momenten foto’s maken zodat jij de sfeer kunt proeven vanuit thuis. De foto’s worden als fotoalbum op onze fotopagina gezet.

Vakantie vieren in Tilburg

Wedden dat er nog genoeg plekjes in Tilburg zijn die jij nog níet kent? Plekjes waar je kunt picknicken, zwemmen, varen, eten, sporten, drinken, wandelen, skeeleren en nog veel meer. We hebben de beste tips voor je verzameld om vakantie te vieren in eigen stad.