Openlucht filmavond op zonne-energie in De Hasselt

Solar Cinema

In de enige mobiele bioscoop van Nederland, het Solar Cinema, zal op 26 juli een gratis openlucht filmavond zijn. Wat de filmavond nóg bijzonderder maakt is dat alle benodigde stroom wordt opgewekt door middel van zonne-energie. Neem je klapstoeltje mee en kom samen genieten van een heerlijke film.

De film: Tracks

Tracks vertelt het waargebeurde verhaal van Robyn Davidson die in de zeventiger jaren met vier kamelen en haar hond een tocht van bijna 3000 kilometer door de Australische woestijn maakt. Van Alice Springs naar de westkust. Een aangrijpend verhaal dat op indrukwekkende wijze is verfilmd.

Solar Cinema

Solar Cinema is Nederlands eerste en enige mobiele bioscoop op zonne-energie. De zonnepanelen op het dak van de Solar Cinema slaan overdag genoeg zonne-energie op om ‘s avonds een film te projecteren op een groot scherm. Middels film wordt een duurzame boodschap overgebracht.

Solar Cinema brengt bijzondere films naar ongewone plekken. Solar Cinema kan een plein, park, strand of een bijzonder natuurgebied veranderen in een openlucht bioscoop. Alle projectie en geluidsapparatuur worden voor 100% gevoed door zonne-energie. Solar Cinema is geheel zelfvoorzienend en onafhankelijk.

Voorprogramma

Voorafgaand aan de film is er een duurzaamheidsmarkt. Bij de diverse standjes wordt door lokale projecten en initiatieven informatie verstrekt over hun duurzame (streek) producten. Vanaf 20:30 uur ben je welkom om een kopje koffie te komen drinken en je over duurzaamheid te laten informeren. Hier vind je meer informatie over de Duurzaamheidsmarkt.

Solar cinema

Kom kijken

De film start om 21:30 uur in de Van Bijlandtstraat in wijk de Hasselt. De toegang is gratis. Bij slecht weer verhuist de vertoning naar Wijkcentrum De Poorten in de Hasseltstraat.