Operator Mario ziet veel doorgroeimogelijkheden: “Maar wel alleen bij dit bedrijf!”

In Tilburg kent waarschijnlijk het merendeel van de inwoners Van Geloven wel. Bij de grote snackfabriek op het Kraaiven worden dag en nacht de lekkerste snacks gemaakt. Van kroketten tot saté en van loempia’s tot minisnacks. Wanneer jij in de supermarkt snacks koopt, is de kans groot dat ze bij Van Geloven zijn gemaakt. De 31-jarige allround operator Mario Steehouder is één van de vele medewerkers van het Tilburgse bedrijf dat ervoor zorgt dat heel Nederland kan snacken. “Ik heb het enorm naar mijn zin!”

Mario – die oorspronkelijk uit Amsterdam komt – is jaren geleden voor de liefde naar Tilburg verhuisd. “Tilburg is nu mijn thuis!” En dus ging hij op zoek naar een leuke baan in de stad. “Ik reed hierlangs, zag dat ze personeel zochten en ben gewoon binnengestapt. Dat is nu alweer vier jaar geleden. Het werk bevalt goed!”

Wat de taken van een operator bij Van Geloven zoal zijn? “Voornamelijk machines bedienen, afstellen en storingen oplossen. Uiteindelijk is het mijn taak om samen met het team ervoor te zorgen dat het productieproces van een bepaalde snack soepel en goed verloopt!”

‘Er heerst een goede sfeer en het salaris is goed!’

Mario vindt het vooral heel erg leuk dat het werk heel afwisselend is. “Ik weet van tevoren niet hoe mijn werkdag eruit gaat zien. Inmiddels ben ik zo allround geworden dat ik alle machines kan bedienen en dus betrokken ben bij de productie van bijna alle snacks en sauzen in de fabriek. Als iedere dag hetzelfde zou zijn, zou ik het hier niet zo lang vol houden.”

Ook de gezelligheid en de arbeidsvoorwaarden zijn voor Mario belangrijk. “Heel eerlijk. Het salaris wat je hier verdient, is gewoon erg goed. En de sfeer op de werkvloer is erg gezellig. Je werkt samen met verschillende collega’s en tussen het harde werken door, kun je het zo gezellig maken als je zelf wilt.”

Als operator bij Van Geloven kun je zowel in 3-ploegen als 5-ploegen werken. Mario werkt in 3-ploegen. “Dat wil zeggen dat je de ene week de hele week een avonddienst hebt, daarna een week lang een ochtenddienst en daarna een week lang een nachtdienst. Persoonlijk vind ik de avonddiensten en nachtdiensten het fijnste. Ik ben namelijk echt een avondpersoon.”

‘Ik wil graag intern doorgroeien’

Hoewel Mario het erg naar zijn zin heeft – hij zou dit werk nog jaren kunnen doen – heeft hij aan ambities geen gebrek. “Ik zou graag intern willen doorgroeien naar productiemanager. Dan ben je verantwoordelijk voor de hele fabriek. Mijn visie is ook dat je het beste vanuit de werkvloer door kan groeien naar hogere posities binnen het bedrijf. Dan weet je wat er speelt op de werkvloer en heb je alles zelf meegemaakt. Het lijkt mij mooi om meer zeggenschap te krijgen over het reilen en zeilen in de hele fabriek.”

Mario doet iedere dag zijn stinkende best om het beste van zijn werkdag te maken. “Ik vind Van Geloven een mooi en goed bedrijf. Als ik in de supermarkt onze snacks tegenkom, roept dat toch een bepaalde trots op. Eigenlijk wordt elke snack door ons of een zusterbedrijf gemaakt. Ik wil ook alleen binnen dit bedrijf doorgroeien en heb niet de ambities om ergens anders te gaan werken. Gelukkig zijn er hier genoeg doorgroeimogelijkheden. Het is aan mezelf om me te bewijzen.”

‘We gaan het heel druk krijgen’

Mario voorziet dat het de komende tijd heel erg druk gaat worden. “Tijdens de lockdowns zijn we blijven leveren aan de supermarkten en retail. Maar nu de maatschappij weer open is, mogen we voor een hoop andere branches gaan produceren. Denk aan pretparken, horeca, vakantieparken, evenementen en veel meer.”

Om aan deze vraag te voldoen, is Van Geloven op zoek naar een hoop operators. Deze nieuwe operators worden onder andere door Mario ingewerkt. “Ik vind dat erg leuk om te doen. Je ervaring delen met anderen en het overdragen van kennis past bij mij. En uiteindelijk zorg ik er met het inwerken van nieuwe collega’s ook voor dat het voor onszelf makkelijker wordt en de kwaliteit binnen het bedrijf stijgt.”

Of je ervaring nodig hebt om operator te worden. “Dat is fijn, maar hoeft zeker niet. Als je een goed inzicht hebt, stressbestendig bent, hard wilt werken en de rust kunt bewaren in hectische situaties, kun je hier een hele fijne tijd hebben. En uiteindelijk leer je door te doen. Ik leer hier ook nog steeds iedere dag nieuwe dingen.”

Meer informatie

Oftewel: Mario is helemaal op zijn plek bij Van Geloven en raadt het anderen ook van harte aan om bij het Tilburgse familiebedrijf te komen werken. Lijkt het jou naar aanleiding van dit verhaal leuk om aan de slag te gaan bij de snackfabriek Van Geloven? Check dan snel de vacatures en solliciteer direct.

Voor de reeks ‘Gezichten van Van Geloven’ interviewen we verschillende medewerk(st)ers van het bedrijf. Benieuwd wie Mario al voor ging? Lees het interview van site manager Nicole Brants.