Operator Nadine zit helemaal op haar plek: “De variatie is het leukste aan mijn werk!”

In de vriesvakken van iedere supermarkt kom je ze tegen, de snackbarren liggen er mee vol en de kans is groot dat jij ze regelmatig eet: de snacks van het Tilburgse bedrijf Van Geloven. Deze snacks worden gemaakt door diverse operators die keihard werken om heel het land én het buitenland te voorzien van de lekkerste snacks. De 26-jarige Nadine Verhoeven is één van die operators. Ze werkt inmiddels 6 jaar bij Van Geloven en is hier helemaal op haar plek. “De gezelligheid op de werkvloer en de variatie zorgen ervoor dat ik dit nog heel lang wil blijven doen.”

Fotografie: Jules van Iperen

Nadine werkte een hele tijd in de horeca toen ze op zoek ging naar iets anders. “Ik vond het werken in de horeca hartstikke leuk, maar heel eerlijk: het betaalde toen gewoon heel slecht.” En dus kwam ze via een uitzendbureau terecht bij Van Geloven. “In eerste instantie startte ik als inpakster, maar na twee jaar groeide ik door naar operator.”

Ze heeft nog geen seconde spijt gehad van haar overstap naar Van Geloven. “Het werk is hier heel erg variërend en het team is erg gezellig. Tijdens de diensten werk je ongeveer met tien collega’s. We werken hard, maar er is dus ook genoeg ruimte voor een gezellig praatje.”

‘Ik heb altijd vier dagen weekend!’

Als operator bij Van Geloven zorg je er samen met je team voor dat er tijdens je dienst de lekkerste snacks worden gemaakt. Van kroketten tot bami happen en van kaassoufflés tot bitterballen. “Ik kom binnen, pak mijn werktelefoon en vervolgens controleer ik of al het personeel van de productielijn er is. Daarna ga ik mijn eigen lijn opstarten, machines bijvullen en ervoor zorgen dat het productieproces vlot en soepel verloopt.”

Bij elke lijn wordt er een andere snack of saus gemaakt. Bij het maken van kroketten begint de lijn bijvoorbeeld bij het stoppen van ragout in een machine. Die vormt de kroket tot de vorm waaraan je de snack herkent. Vervolgens gaan de snacks door een eiwit- en paneermachine, worden ze diepgevroren en komen ze uiteindelijk uit de machine zoals je de snacks kent. Dan kan het inpakwerk beginnen. “Ik vind het vooral leuk dat je met verschillende producten werkt. De ene dag maak je Van Dobben kroketten en de andere dag ben je verantwoordelijk voor mini-snacks van bijvoorbeeld Mora.”

Nadine werkt in 5-ploegen. Dat houdt in dat ze zes dagen achter elkaar werkt en daarna vier dagen weekend heeft. Je werkt twee ochtenddiensten van 06:00 – 14:00 uur, twee middagdiensten van 14:00 – 22:00 uur en twee nachtdiensten van 22:00 – 06:00 uur. “Ik vind dat heel prettig. Je hebt genoeg tijd om lekker uit te rusten tussen je diensten door en hebt altijd vier dagen weekend.”

‘Het bedrijf groeit hard’

Nadine is één van de ervaren operators die nieuwe collega’s inwerkt. “Het is fijn als mensen al wat ervaring hebben, maar dat is niet nodig. We leiden de meeste nieuwe operators hier helemaal zelf op. Ik vind dat zelf ook erg leuk om te doen. Je ziet mensen echt groeien.”

Van Geloven is ook nu op zoek naar verschillende operators. Wat je mag verwachten? Een leuke en variërende baan, een goed salaris (tussen de €2700 en €3350,- bruto inclusief toeslagen), vakantiegeld, eindejaarsuitkering en veel meer. “Als je vlot en collegiaal bent, stressbestendig bent en in teamverband kunt werken, is dit werk hartstikke leuk om te doen. En nogmaals: ervaring is fijn, maar niet per se nodig. Met de juiste instelling kun je hier van alles leren.”

operator van geloven nadine

‘Kijk, die worden bij ons gemaakt!’

Ondanks dat je bij Van Geloven veel doorgroeimogelijkheden hebt, heeft Nadine deze ambitie voorlopig nog niet. “Ik vind mijn werk hartstikke leuk en zit goed op mijn plek. Voorlopig wil ik dit werk blijven doen.” De enthousiaste operator is ook trots op het werk dat ze doet. “Als ik met mijn vriend door de supermarkt loop en bij de vriesafdeling kom, zeg ik altijd: kijk, die snacks maken wij!”

En Nadine haar eigen favoriete snack? “Heel erg om te zeggen, maar die wordt niet in onze fabriek gemaakt. Mijn favoriete snack is namelijk de frikandel, deze maken we onder andere in de fabriek in Helmond, bij Van Lieshout Snacks. Maar als ik moet kiezen uit de snacks die we hier in Tilburg maken, dan zijn de nacho cheese bites mijn favoriet. Die smaken gewoon écht naar nacho’s!”

Naast hard werken en gezelligheid op de werkvloer, is er bij Van Geloven ook genoeg ruimte om zelf te snacken. “Op vrijdag is het hier altijd snackdag. Dan kun je gratis een snack uitkiezen. En we hebben ook een personeelswinkel waar je heel erg goedkoop snacks kunt kopen voor thuis.”

Meer informatie

Je leest het: Nadine heeft het hartstikke naar haar zijn als operator bij Van Geloven. Lijkt het jou naar aanleiding van dit verhaal leuk om aan de slag te gaan bij de snackfabrikant van Van Geloven? Check dan snel de vacatures en solliciteer direct.

Voor de reeks ‘Gezichten van Van Geloven’ interviewen we verschillende medewerk(st)ers van het bedrijf. Benieuwd wie Nadine al voor gingen? Lees de interviews hier!