Oproep carnavalsstichting: bedenk het carnavalsmotto van 2024!

Vanaf nu kun jij meedoen aan de wedstrijd om het motto van Carnaval in Kruikenstad 2024 te bedenken! Benieuwd hoe je kans maakt dat jouw motto volgend jaar in heel de stad zichtbaar is en wat de voorwaarden zijn? Lees snel verder!

Sinds twee jaar bepalen de Kruiken en Kruikinnen zelf het motto van het carnavalsjaar. Het motto van Carnaval 2023 ‘Kwosse begosse’ is bedacht door Jan Duijvekam en het betekent: ‘Ik wou dat we weer begonnen’. Ieder jaar staan alle Kruiken en Kruikinnen weer te popelen om Carnaval te vieren. Ze kijken uit naar Elf-elf, de start van het carnavalsseizoen. Op de carnavalsdinsdag zal Prins Knet d’n Irste tijdens Et Sebiet het motto van het carnavalsseizoen 2024 bekendmaken aan Kruikenstad.

Jouw motto insturen

Net zoals altijd kun je ook dit jaar jouw carnavals-motto insturen. Maar het motto moet wel aan een paar eisen voldoen. We zetten alle eisen even voor je op een rijtje:

  • Het motto moet de ultieme inspiratiebron zijn voor het caranavalsfeest, de toespraken van de Prins, het stadsembleem en voor deelnemers van d’n Opstoet en Zumme Zinge?!
  • Het motto moet grappig en herkenbaar zijn.
  • Het motto mag niet aanstootgevend zijn. Carnaval is voor iedereen, Kruikenstad is samen groen-oranje. Benadrukking hiervan is een pré.
  • Het motto moet geschreven worden in de Tilburgse Taol.
  • Het motto moet origineel zijn en nog nooit ergens anders gebruikt zijn.
  • Het motto moet actueel toepasbaar zijn.

Zit jij dit nu te lezen en heb je een superidee over een motto? Twijfel niet en stuur jouw motto voor 1 februari in via de website van Stichting Kruikenstad.