Oproep: hang massaal de Tilburgse vlag uit (en maak kans op prijzen)

tilburgse vlag

Op 18 april vieren we dat Tilburg alweer 212 jaar stadsrechten heeft. Oftewel: de verjaardag van onze prachtige stad. Dat laten we natuurlijk niet ongemerkt voorbij gaan. En dus roepen we op om allemaal je Tilburgse vlag uit te hangen en je huis/vensterbank/tuin op zijn Tilburgs te versieren. Want ondanks dat de verjaardag van de stad niet in het openbaar kan worden gevierd, willen we de verjaardag natuurlijk wel terugzien in het straatbeeld. Als je dat doet, kun je ook nog eens gave prijzen winnen. 

Heb jij al een Tilburgse vlag? Helemaal top. Heb jij nog geen blauw-gele stadsvlag? Dan zetten we hieronder op een rijtje waar je ze allemaal kunt kopen.

Tilburgse vlag kopen

Ben jij benieuwd waar je een Tilburgse vlag kunt aanschaffen? Dat kan bij Ollie’s Brandstore in de Tuinstraat. Hier kun je – naast heel veel andere Tilburgse producten – ook een prachtige stadsvlag aanschaffen. Een stadsvlag van Ollie’s kost €17,50 en is 100 x 70 centimeter. Je kunt de vlag online bestellen en zelf kiezen of Ollie’s de vlag naar je opstuurt of dat je ‘m zelf oppikt in het gezellige boetiekje in het Dwaalgebied.

Mocht Ollie’s zijn uitverkocht, dan zijn er ook nog een aantal andere alternatieven. Zo zijn er webshops die de Tilburgse vlag ook aanbieden. Denk aan Vlaggenclub.nl, Mastenvlaggen.nl, Vlaggenunie.nl, Bestelprint.nl, Vlagonline.nl en Signandmore.nl.

Tilburgse vlag uit en prijzen winnen

Om ervoor te zorgen dat er zoveel mogelijk Tilburgse vlaggen hangen op de verjaardag van de stad, stellen we met een aantal partijen in de stad leuke prijzen beschikbaar. Je maakt hier kans op door een foto van je huis met Tilburgse vlag te delen op Instagram. Deel je foto met #ditistilburg en #tilburg212jaar. Vergeet ook niet om ons en de gemeente Tilburg te taggen. Heb jij geen Instagram? Geen probleem. Ook via Facebook kun je kans maken.

Op 18 april verschijnt er namelijk een bericht op onze Facebook-pagina. Als jij je foto in de reactie van dit bericht deelt, doe je ook automatisch mee.

Benieuwd naar de verschillende prijzen? We zetten ze hieronder op een rijtje.

  • Een gesigneerd Willem II shirt en de witbiertjes van Willem II en Tilburg Trappers gebrouwen door Stadsbrouwerij013.
  • Een Tilburgs drankpakketje beschikbaar gesteld door T DRINKS.
  • Een Tilburgs pakketje met onder andere Tilburgse wijnen, een totebag met de skyline van Tilburg, koelkastmagneet en mok.
  • Een limoncello-proeverij met verschillende limoncello’s van het Tilburgse merk Pulcinos aangevuld met bijpassende bonbons van Friandries.
  • Een Tilburgse tapasplank, Tilburgse theedoek en mondkapje beschikbaar gesteld door VVV Tilburg.
  • Een Tilburgs bierpakket beschikbaar gesteld door Stadsbrouwerij013.

Gemeente Tilburg pakt uit op 18 april

Ook de gemeente Tilburg pakt tijdens de 212e verjaardag van Tilburg uit. Want op de verjaardag van de stad, viert de gemeente dat renovatie van het Stadhuis klaar is! De heropening van het Stadhuis en 212 jaar stadsrechten is dubbel reden voor een feestje. Helaas vieren we dit niet met festiviteiten in het openbaar, de reden is bekend, maar wel met een leuke digitale tv-uitzending waar heel Tilburg van kan genieten. De uitzending staat op zondag 18 april van 11:00 – 12:00 uur op het programma en wordt onder leiding van Cindy de Koning (bekend van Omroep Brabant) uitgezonden. Wat je kunt verwachten? Beelden van het grondig gerenoveerde Stadhuis, mooie verhalen van bijzondere gasten en een interactief deel waarin je vragen kunt stellen over de verbouwing van het Stadhuis.

De livestream vind je hier.