Oproep: Sint Nicolaas Comité Tilburg is op zoek naar een nieuwe vergader- en opslagruimte

Sinterklaas zoekt hulpjes

Vers in het nieuwe jaar, blikken we nog even terug op de laatste weken van 2020. Ondanks dat ook het sinterklaasfeest er afgelopen maand anders uitzag dan we gewend zijn, zette het Sint Nicolaas Comité Tilburg zich weer volop in om kwetsbare doelgroepen te verrassen. Dit willen ze nog veel langer voortzetten. Er komt echter een probleempje om de hoek kijken: ze hebben een nieuwe vergader- en opslagruimte nodig. Lees snel verder.

Sint Nicolaas Comité maakt honderden Tilburgers blij

Het Sint Nicolaas Comité richt zich al sinds 1901 op allerlei activiteiten omtrent de Sint én geeft speciale aandacht voor kwetsbare groepen in de Tilburgse samenleving waar de Sint soms het huis voorbijgaat. Onder de missie ‘anoniem geven zonder er iets voor terug te krijgen’, hebben zij bijvoorbeeld afgelopen december 700 geschenkmandjes gedoneerd aan eenzame ouderen. Hierin zaten lekkere versnaperingen, huishoudelijke praktische spulletjes en kleine geschenken. Verder kregen de ouderen een bon om – als het weer kan – erop uit te gaan en samen met een ander een lekkere kop koffie te drinken. Zo stimuleert het comité om nieuwe contacten te leggen.

Ook hebben dit jaar maar liefst 350 kinderen uit 125 gezinnen vijf cadeautjes mogen ontvangen dankzij het project ‘Pakje van de Sint’. Daarnaast heeft het Sint Nicolaas Comité dit jaar bij alle verzorgingstehuizen in Tilburg spelletjes afgegeven zodat de mensen daar toch wat vertier hebben gehad ondanks het minimale bezoek dat zij mochten ontvangen.

Zoektocht naar een nieuwe vergader- en opslagruimte

Voor al deze prachtige activiteiten is het Sint Nicolaas Comité op zoek naar een mooie vergader- en opslagruimte waar zij zeker twee keer in de maand en in de Sinterklaas periode veel vaker, samen kunnen komen. De opslag is noodzakelijk voor alle Sint attributen, zoals de kleding, versieringen, een grote hoeveelheid pepernoten en geluidsapparatuur. Het comité heeft al ruim 125 Sint-pakken in eigen beheer, grotendeels zelf gemaakt. De nieuwe ruimte moet ook fungeren als plek waar aangeboden speelgoed voor kinderen kan worden opgeslagen.

Het comité is een non-profit organisatie. Dat wil zeggen dat zij afhankelijk zijn van bijdragen van sponsors en donateurs. Om die reden zijn zij niet op zoek naar een ruimte met commerciële huurprijzen, maar hopen zij een fijne plek te vinden tegen een lager prijsje. De goede doelen organisatie zet donaties namelijk volledig in om kwetsbare groepen een mooi Sinterklaasfeest te bezorgen. Natuurlijk moet dat zo blijven!

Heb jij de ultieme tip waardoor het Sint Nicolaas Comité ook komend jaar en vele jaren daarna weer een lach op gezichten kan toveren? Neem dan contact op via info@sintintilburg.nl