Oproep! Kunstenaars en/of ontwerpers gezocht voor kunstopdracht ‘Korvel Vooruit’

Korvel

De ondernemersvereniging Korvel Vooruit is op zoek naar Tilburgse kunstenaars en ontwerpers die interesse hebben in het maken van een schetsopdracht voor een kunstwerk in het Korvellint. Het kunstwerk kan gaan bestaan uit een enkel object op één (nog nader te bepalen) locatie of een serie kleine werken in de buurt.

Ondernemersvereniging Korvel Vooruit is een samemenwerkingsverband tussen alle ondernemers gevestigd aan het Korvellint in Tilburg. Dit gebied bestaat uit de Korvelseweg, het Korvelplein, Sint Annaplein, het Lieve Vrouweplein, de Zomerstraat en de Laarstraat. De vereniging bestond in 2019 maar liefst honderd jaar. Het Winkellint Korvel is een levendige omgeving waarin veel verschillende culturen zijn te vinden en het een komen en gaan is naar de vele winkels en zaakjes die er gevestigd zijn. De ondernemersvereniging zet zich samen met de bewonersvereniging in voor een fijn werk- en woonklimaat in de Korvel.

Het kunstwerk

De ondernemersvereniging wil drie kunstenaars selecteren voor het maken van een schetsontwerp en roept daarom kunstenaars op om een motivatiebrief te sturen met een link naar de website en een cv. Voor de selectie van de kunstenaars is een commissie in het leven geroepen die bestaat uit ondernemers en bewoners uit de wijk. Er is ruimte voor een fijne vergoeding als je deelneemt aan het project. Zo is er een vergoeding van €500 voor elk schetsontwerp. Voor de uitvoering van het definitieve ontwerp is – onder voorbehoud van verkregen subsidie en sponsoring – €15.000 beschikbaar (bedragen zijn exclusief btw).

Uitgangspunten

Er zijn een aantal uitgangspunten vormgegeven door de vereniging, waaraan het kunstwerk uiteindelijk moet voldoen. Zo is het de bedoeling dat het ontwerp uiteindelijk leidt tot een toegankelijk kunstwerk in de openbare ruimte. Het kunstwerk zal een integraal onderdeel worden van een multifunctioneel gebied. Het kan bestaan uit één object, maar ook uit verschillende repeterende elementen die als routing dienen.

Om je een handje op weg te helpen, kun je aan deze trefwoorden denken bij het creëren van je ontwerp: multicultureel, werelds winkellint, veelzijdigheid, verblijfskwaliteit en een cadeau voor iedereen. Het kunstwerk dient onderhoudsvriendelijk, veilig en vandalismebestendig te zijn.

Doe jij mee?

Stuur voor 30 maart een motivatiebrief van maximaal 1 A4 en een link naar je website en cv naar info@korvel-besterd.nl. Let op: het is nog niet de bedoeling dat je al concrete ideeën of ontwerpen indient!