Oranje Fonds schenkt € 10,000 aan Kompaan en De Bocht

De Week van het Vergeten Kind

Het Oranje Fonds schenkt € 10.000 aan Kompaan en De Bocht (hulpverlening aan kinderen, vrouwen en gezinnen met vragen en problemen op het gebied van opgroeien, ontwikkeling en veiligheid). Dit bedrag is geschonken met als doel de sociaal economische positie van kwetsbare mensen te versterken. Kompaan en De Bocht investeert dit bedrag in de inrichting van het Winkeltje in de vrouwenopvang, bijvoorbeeld voor de aanschaf van een inpaktafel en een kassa. In het Winkeltje kunnen vrouwen uit de hulpverlening werkervaring opdoen bijvoorbeeld als stage van de opleiding voor tienermoeders. 

Van veel betrokken mensen ontvangt Kompaan en De Bocht (tweedehands) kleding en speelgoed voor baby’s en kinderen. De vrouwen kunnen deze spullen in het Winkeltje halen. Ook pleegouders kunnen in het winkeltje terecht voor kleding en spullen voor een pleegkind. Gebrek aan baby en kinderspullen hoeft mede daardoor nooit een belemmering te zijn om pleegouder te worden. Lian Smits, bestuurder van Kompaan en De Bocht: “Vrouwen en kinderen komen hier vaak met niks of een tasje vol spullen als ze gevlucht zijn voor geweld in het gezin. We helpen deze vrouwen om hun leven weer op te bouwen zodat ze voor zichzelf en hun kinderen kunnen zorgen. School en werk zijn daarvoor belangrijk. In het Winkeltje kunnen de vrouwen werkervaring opdoen zodat hun kans op werk weer groter wordt. Het winkeltje is een combinatie van een ‘budget-winkel’ en een werkervaringsplek.”

Het Oranje Fonds steunt sociale initiatieven met geld, kennis en contacten. Afgelopen jaar besteedde het € 31 miljoen aan organisaties die een betrokken samenleving bevorderen in het Koninkrijk der Nederlanden. Door deze bijdragen ontmoeten mensen elkaar of vinden zij een nieuwe plaats in de samenleving. Het Oranje Fonds wordt o.a. gesteund door de Nationale Postcode Loterij, De Lotto en door Vrienden en bedrijven. Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima zijn al sinds de oprichting het beschermpaar van het Oranje Fonds.