logo

Oranjeleeuwen: Dag 25 – Aankomst in Soedan

Met de plaatselijke bevolking Inter-Barca kijken

De boottocht verloopt zonder al te veel problemen. Waar we gedacht hadden dat het een verschrikkelijke nacht zou worden, valt het achteraf allemaal reuzemee. Om elf uur zetten we onze eerste voetstappen in Soedan. Magdi, van de Navigation Nile Company, vangt ons op en zorgt dat we redelijk snel en zonder problemen door de douane komen.

Eenmaal aangekomen in Wadi Halfa worden we naar het beste hotel van de stad gebracht. Met vier man op 15m2 zonder airco, een wc (lees: gat in de grond) waar de overige 30 gasten ook gebruik van maken en een douche waar maximaal drie druppels water tegelijk uit komen; het Hilton kan er niet aan tippen. Maar goed de gedachte dat we al in Soedan zitten doet ons goed en daarom drukken de hotelfaciliteiten onze pret niet.

Nadat al het papierwerk geregeld is, zijn we benieuwd wat deze plaats ons te bieden heeft. We komen er al snel achter dat buiten zand en hitte Wadi Halfa weinig te bieden heeft. Rond de klok van zes begeven we ons naar de ‘grote’ markt van het rivierdorpje. Hier volgt de plaatselijke bevolking de Presidentsverkiezingen op één oude TV die buiten staat. De mensen hier zijn aardig en begroeten ons en dus besluiten we hier een hapje te gaan eten.

Omdat het in Wadi Halfa ook dinsdag is en ze hier, net zoals wij, voetbalgek zijn staat de televisie hier op de Soedanese NOS afgestemd waar vanavond de kraker Internazionale – Barcelona wordt uitgezonden. We kunnen nog net 4 plaatsen bemachtigen op de voorste rij en zien samen met vijftig andere hoe Wesley Sneijder scoort voor Inter. Iedereen juicht voor ons mee omdat ze weten dat we uit Nederland komen en Sneijder ook ‘Hollanda’ is. Een fantastische ervaring om met deze aardige mensen samen voetbal te kijken. Het is een mooie afsluiter van de eerste dag in Soedan.

De leukste WK tips en acties in Tilburg?
www.tilburg.com/wk

Klik hier om ook sponsor te worden!