logo

Oranjeleeuwen: Dag 32 – Kroketten in Ethiopië

Slapen in Wim’s Holland House in Addis

VAN: GOHA TSIYON, ETHIOPIE
NAAR: ADDIS ABEBA, ETHIOPIE
KM VANDAAG: 198
KM TOTAAL: 9.708

Nadat we gisteren een zware dag met betrekking tot de remmen hebben gehad, is Addis Abeba vandaag ons doel. Hier kan de Land Rover even rustig worden nagekeken, alvorens we tempo gaan maken richting de Keniaanse grens. Aangezien we uit vele reisverslagen hebben opgevangen dat we in Addis het Wim’s Holland House niet mogen overslaan, zullen we deze kroeg/camping vandaag bezoeken.

Als we rond twaalf uur arriveren, worden we vriendelijk ontvangen en kunnen we ons opmaken voor het gerecht waar we zo lang alleen over hebben kunnen dromen: biefstuk met friet en kroketten! Na deze heerlijke maaltijd laten we de Land Rover nakijken bij een dealer en lijkt alles weer te functioneren. We kunnen dus verder naar Kenia, waar de auto in Nairobi een grote beurt te wachten staat.

Terug bij Wim’s ontmoeten we de eerste mensen die ook het WK-voetbal in Zuid-Afrika als doel hebben. Wij worden door het thuisfront vaak voor gek verklaard, maar deze mannen gaan  nog een stukje verder. Zo rijdt een Spanjaard op een Vespa door het hele Afrikaanse continent. Helaas heeft hij flinke panne gehad en heeft hij zijn brommertje in de brandweerwagen van twee Duitsers gedropt. Zelf rijdt hij nu met een andere Duitser uit Bielefeld mee, die met zijn auto minimaal net zoveel indruk maakt als onze oranje jongen.

Een van de Duitsers uit de brandweerwagen heeft trouwens na gisterenavond zijn reisschema omgegooid. Nadat “zijn” Bayern München gisteren de finale van de Champions League heeft gehaald, zal hij hierbij moeten zijn. Gevolg: nu via Kenia doorrijden naar Dar el Salaam, daar het vliegtuig pakken naar Munchen, in Munchen doorvliegen naar Madrid waar Bayern de finale zal spelen om vervolgens dezelfde route terug weer af te leggen en zijn trip te vervolgen. Of het een echte supporter is of dat hij gewoon “ganz verruckt” is, laten we in het midden.

In de avond drinken we met de Duitsers, Spanjaard, Zuid-Afrikanen en nog een aantal Nederlanders wat drankjes om rond de klok van 2 te gaan slapen. Een van de Nederlanders, Ron, heeft contacten met Haile Gebresalassie, de wereldrecordhouder op de marathon. Met een beetje geluk kunnen we morgen dus eerst op de koffie alvorens we onze trip zullen vervolgen.

Klik hier om ook sponsor te worden!

De leukste WK tips en acties in Tilburg?
www.tilburg.com/wk