Oranjeleeuwen: Dag 33 – Succeswensen Haile Gebrselassi

Van kroegvloer tot Auping-matras

VAN: ADDIS ABEBA, ETHIOPIE
NAAR: AWASA, ETHIOPIE
KM VANDAAG: 280
KM TOTAAL: 9.988

Waar we thuis vaker de Cafés Philip, Bolle of Naar Huis sluiten, hebben we dat gisterenavond ook bij Wim’s Holland House gedaan. We ontwaken ’s morgens op onze slaapmatjes in de kroeg van Wim. Een kop koffie en gebakken ei helpt ons wakker worden. Voor vertrek maken we nog een foto met de Duitsers en wensen elkaar het allerbeste (tot aan de finale dan). 

In een uur zijn we de Hoofdstad uit en rijden weer in de prachtige groene landschappen van Ethiopië. Onderweg kopen we nog wat souvenirs van de lokale bevolking en komen eigenlijk vrij snel aan in Awasa. Slapen in een kroeg is niet geheel bevordelijk voor de ruggen van ons en besluiten om naar het resort van Haile Gebrselassi te gaan. Dit net nieuw aangelegde complex is nog niet officieel geopend, waardoor we er voor een vriendenprijs kunnen slapen. Later op de dag zou een meeting met de meervoudig Wereld- en Olympisch kampioen en de wereldrecordhouder op de marathon op het programma staan. In het filmpje is te zien hoe hij de Oranjeleeuwen succes wenst met hun trip.

’s Avonds maken we dankbaar gebruik van de mogelijkheden die het resort te bieden heeft. Zo genieten we eerst van het buffet, nemen we een duik in het zwembad, relaxen in de sauna  en kijken vanuit de whirlpool de Champions League-wedstrijd Barcelona-Inter Milaan.

Klik hier om ook sponsor te worden!

De leukste WK tips en acties in Tilburg?
www.tilburg.com/wk