logo

Oranjeleeuwen: Dag 34 – 10.000 km gepasseerd!

Laatste dag in Ethiopië

VAN: AWASA, ETHIOPIE
NAAR: MOLALE, ETHIOPIE
KM VANDAAG: 502
KM TOTAAL: 10.490

Omdat we gisteren een rustige dag hebben gehad, staat vandaag een zware tocht naar de grens op het programma. We hopen vandaag de grens met Kenia te passeren om ons op te gaan maken voor het zwaarste gedeelte van onze reis met betrekking tot de wegen. Na twaalf kilometer zetten we de Land Rover stil en feliciteren elkaar met de mijlpaal die we bereikt hebben. Vanaf vertrek, 33 dagen geleden, hebben we namelijk op dit moment 10.000 kilometer gereden.

We kunnen onderweg nogmaals genieten van het prachtige landschap van Ethiopië, waar vooral de vele vogels voor een geweldige impressie zorgen. Waar we in Awasa nog overvallen werden door de meest lelijke, ooievaarachtige vogels, wacht ons onderweg een nieuw spektakel te wachten. Voor een vijftiental aasgieren is net de lunch geserveerd in de vorm van een paard.
Als we de grens langzaam naderen valt de schemering. De zonsondergang is de mooiste die we tot nu toe gezien hebben, dus zetten we de auto stil om wat foto’s en filmpjes te maken. Daarna zullen nog 100 kilometers door het donker volgen. Er is werkelijk niemand op de weg, waardoor we onze grote schijnwerpers van RG Autocenter optimaal kunnen gebruiken. Op een gegeven moment worden we opgeschrikt door een grote groep mensen op de weg. Aangezien we niet weten wat ons te verwachten staat, besluiten we vaart te houden en absoluut niet te stoppen. Eenmaal gepasseerd dringt tot ons door wat er precies gebeurd is. Een bus vol met mensen heeft in het donker veel te veel vaart gehad en is op een overstekende kudde koeien ingereden. Gevolg is dat de bus niet verder kan en bebloede en dode koeien midden op de weg liggen.

Met het hart bonzend in de keel vervolgen we onze weg naar de grens, waar we onderweg nog net kunnen uitwijken voor een fel rood-witte slang. Bij het grensdorp aangekomen is de grens gesloten waardoor we in het veel kleinere Ethiopische Molale op zoek moeten naar een overnachting. Geen enkel hotel komt in de buurt van ook maar één ster, zodat we weten dat ons een zware nacht te wachte staat. Het enige voordeel van het hotel is de televisie met Liverpool-Atletico Madrid, maar omdat de stroom in deze plaats na 11 uur uit moet, wordt de verlenging ons onthouden. Morgen kunnen we Kenia in, het land dat volgens velen veel ontwikkelder zal zijn dan Ethiopië.

Klik hier om ook sponsor te worden!

De leukste WK tips en acties in Tilburg?
www.tilburg.com/wk