Oranjeleeuwen: Dag 36 – Oranjeleeuwen leren snel

Zware dag, slechte wegen maar goed doorstaan

VAN: SOLOLO, KENIA
NAAR: MARSABIT, KENIA
KM VANDAAG: 180
KM TOTAAL: 10.755

Een dag na de koninginnerit krijgen we te maken met de uitlopers hiervan. De verwachting is dat het minder slecht zal zijn dan gisteren, maar echt veel kilometers zullen we nog niet kunnen maken. Daarom hebben we Marsabit, ook al het doel van gisteren, als eindpunt genomen zodat er een relatief rustige dag op het programma staat. De rit, die ons over 180 kilometer modder en wasbord leidt, is een ware aanslag voor de auto. We zijn dan ook blij als we dit stuk van de reis zonder kleerscheuren doorkomen.

Halverwege de rit komen we bij het zwaarste punt van de dag aan. Nadat de Zuid-Afrikanen met moeite het stuk weten te overbruggen, krijgt de Duitse wagen het niet voor elkaar. Gelukkig hebben we in geval van nood nog altijd de brandweerwagen die ons met veel power bijna overal uitgetrokken krijgt. Wij komen de hele dag niet vast te zitten en slagen dan ook met vlag en wimpel voor het examen.

Aangezien we op tijd op de camping van Henry de Swiss aankomen, kunnen we de auto een beetje fatsoeneren en ons op gaan maken voor waarschijnlijk het laatste stuk echt slechte weg, dat morgen moet worden afgelegd. We sluiten de avond af met een potje perudo tegen de Spanjaard, waarbij hij uiteraard aan het korste eind zal trekken.

Klik hier om ook sponsor te worden!

De leukste WK tips en acties in Tilburg?
www.tilburg.com/wk