Oranjeleeuwen: Dag 38 – Eerste wilde dieren!

Oranjeleeuwen overleven bizarre nacht op truck

VAN: VRACHTWAGEN (LAISAMIS), KENIA
NAAR: OL JOGI, KENIA
KM VANDAAG: 179
KM TOTAAL: 11.036

Rond de klok van vijf in de morgen gaat plots het gestuiter en geluid over in rust en stilte. We worden wakker en beseffen dat we de laatste meters wasbord-weg achter ons laten en weer op asfalt zitten. De Land Rover staat nog steeds met ons op de truck en we zien rustig de zon op komen. De truck-driver zoekt haastig een goede plek om ons en de auto te lozen voordat hij problemen krijgt met de politie. Het duurt even maar dan vinden we een geschikte locatie om de Land Rover van de vrachtauto te rijden. Een aantal rotsen en keien dienen als ondersteuning van de klep en het eraf krijgen gaat soepeler dan gedacht.

Wat wij gisterenavond wel wisten maar de truckdriver niet, is dat we geen geld hebben om hem te betalen. Onder het motto: ‘zien we morgenvroeg wel’ besloten we gisterenavond gewoon in te stappen. Nu is het morgenvroeg en de truckdriver is er in de verre verte niet blij mee. Op het moment van, ‘tsja wat nu’ rijden opeens Jim en Richard langs, de twee Zuid-Afrikanen waar we de afgelopen dagen mee samen hebben gereden. Lachend stoppen ze en we leggen het verhaal uit. Ze vinden het totaal niet erg om ons het geld te lenen. De komende 40 kilometer rijden we rustig naar Nanyuki waar we ontbijten en Stan van Kusters Engineering bellen. Hij vertelt ons dat we naar Ol Jogi moeten rijden waar Mister Riiba, een vriend van hem, woont. Hier zal onze Land Rover gerepareerd worden.

We rijden al een tijdje en zijn ver verwijderd van de bewoonde wereld. We bellen nog een keer of we wel goed zitten en krijgen te horen dat we tot de witte poort moeten rijden. Hier aangekomen beginnen we te merken dat Mister Riiba niet zomaar in een huis woont. Met een oprijlaan van acht kilometer en twee controleposten worden onze verwachtingen steeds hoger. Even later staat er zowaar en giraffe naast onze auto en komen onze verwachtingen meer dan uit als we bij zijn huis arriveren. Mister Riiba beheert een prive landgoed van 96.000 hectare en het ziet er fantastisch uit.

In de avond maken we ons op voor onze eerste ‘Game-Drive’ op zijn prive terrein. We zien olifanten, cheetah’s, zebra’s, buffels en als klap op de vuurpijl een groep leeuwinnen met haar welpen. Het voelt erg ruig om voor de eerste keer echte wilde dieren in het wild te zien. In vierentwintig uur kan het snel gaan van slapen in een truck naar het verblijven op een schitterende range midden in Afrika tussen de wilde dieren.

Klik hier om ook sponsor te worden!

De leukste WK tips en acties in Tilburg?
www.tilburg.com/wk