Oranjeleeuwen: Dag 39 – Opvanghuis in wildpark

Auto gemaakt en koers gezet richting voetbaltoernooi

VAN: OL JOGI, KENIA
NAAR: NYERI, KENIA
KM VANDAAG: 106
KM TOTAAL: 11142

In de morgen ontwaken we heerlijk bij onze gastheer in het Ol Jogi prive wildpark. Onze auto is nogsteeds kapot maar gelukkig wordt dit vandaag opgelost. De broer van Stan, Hillery, is samen met twee monteurs en alle onderdelen overgekomen uit Nairobie om onze auto te maken. Ze hebben hier vandaag de hele dag voor gereserveerd en het wildpark is voorzien van een werkplaats/garage.

Na een goed ontbijt stappen we meteen in bij onze guide voor een tweede game drive. We vertrekken naar een uithoek van het 96.000 hectare tellende prive wildpark waar een opvanghuis is voor wilde dieren uit het park. Onderweg komen we wederom vele wilde dieren tegen. Na een rit van een klein uurtje zijn we aangekomen bij het opvanghuis. Hier krijgen we een uitgebreide rondleiding die zeer de moeite waard is. De dieren in het opvanghuis zijn ooit uit het wild gehaald om uiteenlopende redenen en zijn vervolgens niet meer instaat om zichzelf in het wild te redden. Van alle wilde dieren die in het park voorkomen zijn er wel één of enkele terug te vinden in het opvanghuis. De dieren worden hier allemaal goed verzorgd en hebben mooie verblijven. Omdat de dieren tam zijn geworden is het mogelijk om sommige van de dieren te aaien en mee op de foto te gaan. We krijgen de mogelijkheid om een cita te aaien en op een olifant te gaan zitten. De zwarte luipaard en de leeuwen kunnen van heel dichtbij bewonderen maar het wordt afgeraden om het verblijf te betreden. Wel kunnen we de leeuwen door de hekken heen aaien.

Eenmaal teruggekomen bij het gastenverblijf in het wildpark schuiven we aan voor een goede maaltijd waarna we ons klaarmaken voor vertrek. De auto is helemaal gemaakt en voorzien van nieuwe vering en vier nieuwe schokdempers. Door de geweldige service die voor ons geregeld is kunnen we eindelijk koers gaan zetten richting Kimilli om het voetbaltoernooi te organiseren. We slapen deze avond in een prima guesthouse in Nyeri, in de richting van Nakoro. Als alles meezit kunnen we morgen avond aankomen in Kimilli waar Marcel al op ons wacht.

Klik hier om ook sponsor te worden!

De leukste WK tips en acties in Tilburg?
www.tilburg.com/wk