logo

Oranjeleeuwen: Dag 40 – Op naar Orange Lion Cup

Apen stelen de show

VAN: NYERI, KENIA
NAAR: KIMILILI, KENIA
KM VANDAAG: 458
KM TOTAAL: 11.600

Vandaag staat de tocht op het programma naar de plaats die een van de hoogtepunten van ons reis moet worden. In Kimilili zal de Orange Kids Foundation, de stichting die de Oranjeleeuwen per 1 januari 2010 hebben opgezet, haar eerste toernooi organiseren.

Onderweg hebben we een stop ingepland voor Lake Nakuru National Park. Dit park staat bekend om haar vele flamingo’s en neushoorns. Eenmaal aangekomen is het al redelijk laat en hebben we slechts een uurtje om snel het park door te crossen. In het achterhoofd houdend dat de entree 60 dollar is – studenten moeten namelijk twee weken voor aankomst een formulier opsturen om het studententarief aan te vragen – stellen we de flamingo’s uit tot na Kimilili. Bij de ingang van dit wildpark worden we getrakteerd op een andere show. Kleine aapjes springen als een dolle over onze auto en roofrack heen. Uiteraard willen we deze kans aangrijpen om te kijken of apen echt zo gek zijn op bananen als we denken. Vanuit de auto filmen we dat een aapje de banaan snel van de motorkap plukt om daarna snel zo hoog mogelijk de boom in te vluchten.

Als we in de avond de juiste weg naar Kimilili proberen te vinden, denken we weer op een off-road weg uit te komen waar we op dat moment absoluut geen zin in hebben. Een telefoontje naar Marcel leert ons dat we een straat later moeten hebben waarna we veilig aankomen in het dorp waar het eerste toernooi van de toekomstig zeer succelvolle Orange Kids Foundation plaatsvindt. We besluiten de avond met gezellig bijkletsen met Mars. Na een paar uur lijkt het alsof hij er de hele reis gewoon bij is geweest, wat het gevoel versterkt dat het echt zonde is dat we slechts 10 dagen van dit maatje kunnen genieten.

Klik hier om ook sponsor te worden!

De leukste WK tips en acties in Tilburg?
www.tilburg.com/wk