Oranjeleeuwen: Dag 41 – Thank God they made it!

Stadion Orange Lion Cup vastgelegd

VAN: KIMILILI, KENIA
NAAR: KIMILILI, KENIA
KM VANDAAG: 0
KM TOTAAL: 0

Er wordt vroeg opgestaan want vandaag moet er gewerkt worden. Het eerste toernooi van de Orange Kids Foundation vindt over twee dagen plaats en er moet nog van alles geregeld worden. Met dank aan de Nederlandse stichting Harambee is vooraf contact gelegd met het plaatselijke IcFEM. Deze organisatie, die is georganiseerd vanuit de kerkgemeenschap in dit zeer religieuze district, zet zich in voor een betere samenleving en heeft een enorm bereik in West-Kenia. Een uitstekende partner voor het eerste toernooi van de Orange Kids Foundation.

 We worden ontvangen op het hoofdkantoor van IcFEM tijdens het gezamelijke ochtendgebed. De afgelopen dagen is tijdens dit gebed vaak beroep gedaan op God om ons veilig tot Kimilili te brengen. Na het nieuws van autopech, gevolgd door twee dagen stilte, waren onze gastheren erg bezorgd geworden en het had niet veel gescheeld of er was een opsporingsbericht de deur uit gegaan. Vanochtend wordt dan ook uitgebreid de tijd genomen voor een dankwoord voor onze veilige aankomst. Nadat is afgesloten met een paar swingende liederen wordt kennisgemaakt en krijgen we een rondleiding.

Tijdens de eerste vergadering met Simon, die ons namens IcFEM de komende dagen zal assisteren, worden we bijgepraat over de voorbereidingen die Marcel en hij de afgelopen dagen gedaan hebben. Daarna wordt een bezoek gebracht aan het stadion van Kimilili waar het allemaal moet gaan gebeuren. In overleg met de stadionmanager geven we opdracht voor een kleinschalige renovatie. Zo worden de doelen voorzien van een laagje verf en netten, lijnen worden gekalkt en worden er zes jeugddoeltjes gebouwd. Een kudde vee zal als grasmaaier functioneren.

Aan het einde van een vermoeiende dag genieten we in het Guesthouse van IcFEM, waar we de komende dagen zullen verblijven,  van een heerlijke maaltijd. De avond wordt afgesloten in downtown Kimilili met het locale brouwsel: Tusker.

Klik hier om ook sponsor te worden!

De leukste WK tips en acties in Tilburg?
www.tilburg.com/wk