Oranjeleeuwen: Dag 44 – Dag 2 Orange Lion Cup succes

V.V. Amstenrade/ADVEO-combinatie pakt de titel!

VAN: KIMILILI, KENIA
NAAR: KIMILILI, KENIA
KM VANDAAG: 0
KM TOTAAL: 0

Vroeg in de ochtend komen we in het stadion van Kimilili aan om de laatste voorbereidingen te treffen voor de tweede toernooidag. Meteen na de ochtendmis in de plaatselijke kerk worden namelijk 200 kinderen in de leeftijd van 6-11 jaar verwacht. De stadionmanager legt met een aantal collega’s de laatste hand aan de jeugddoeltjes en dan kunnen de deuren open.

Nadat de kids in teams zijn ingedeeld en iedereen is voorzien van een shirt op maat kan er gevoetbald worden. Ook voor deze dag zijn er scheidsrechters aanwezig om alles in goede banen te leiden, want ook de kleintjes gaan fanatiek voor de overwinning. Maar het belangrijkste van deze dag is natuurlijk dat iedereen geniet en dat is gelukkig van de gezichten van de kinderen af te lezen. We krijgen dan ook niets behalve dankwoorden van ouders te horen. Aan het eind van de middag is het tijd voor een klassieker als de truitjes van VVA en ADVEO uit de kast worden gehaald. De basisschool van Kamusinga, spelend in de tenues van VVA en ADVEO, neemt het op tegen de basisschool van Kimilili die in de shirts van de Orange Kids Foundation speelt. De wedstrijd ontpopt zich tot een ware derby waarbij uiteindelijk strafschoppen de beslissing moeten brengen. Na een lange gelijkopgaande reeks strafschoppen is het de combinatieploeg VVA/ADVEO die aan het langste eind trekt en de overwinning wordt uitbundig gevierd.

Tijdens de huldiging en prijsuitreiking is het net als gisteren een drukte van belang. Alle kinderen, begeleiders en scheidsrechters worden uitgeroepen tot winnaars en krijgen een medaille uitgereikt. Met een voldaan gevoel keren we terug naar het guesthouse. ’s Avonds krijgen we bezoek van Solomon Nabie, de directeur van de IcFEM. Opnieuw uit hij zijn dank voor onze komst en werkzaamheden en vraagt ons volgend jaar terug te komen om het tot een jaarlijks evenement te promoveren.

Klik hier om ook sponsor te worden!

De leukste WK tips en acties in Tilburg?
www.tilburg.com/wk