Oranjeleeuwen: Dag 45 – Lekke band vakkundig verwisseld

Zoektocht naar flamingo’s opnieuw zonder succes

VAN: KIMILILI, KENIA
NAAR:NAIROBI, KENIA
KM VANDAAG: 416
KM TOTAAL: 12.030

Vandaag staat de wekker heel vroeg aangezien we flink wat kilometers naar Nairobi moeten maken en onderweg nog wat flamingo’s willen bekijken. Met het succesvolle toernooi in ons achterhoofd worden we met een heerlijk gevoel wakker. We leefden de dagen naar het toernooi toe toch in een bepaalde onzekerheid omdat het voor de Orange Kids Foundation het eerste toernooi zou betekenen. Nadat we in Kimilili al flink wat positieve feedback hebben ontvangen, komen nu ook de reacties van het thuisfront binnen. Geweldig om te horen dat ook in Nederland het toernooi als een groot succes wordt gezien.

Kort na vertrek worden we opgezadeld met een Land Rover die enorm naar rechts trekt. Meteen wordt de conclusie getrokken dat we een lekke band hebben. Of het iets te maken heeft met de aanwezigheid van Marcel zullen we nooit weten, maar het blijft frapant dat één dag met vijf man in de auto de banden fataal wordt. Met vakmanschap waar de mannen bij RG Autocenter jaloers op zouden zijn, wordt de band verwisseld en kunnen we de trip vervolgen. Zelfs hulp van Winnetoe was niet nodig. We weten dat de auto in Nairobi een grote beurt te wachten staat, dus rijden met een gerust hart verder.

We besluiten Lake Nakuru links te laten liggen en door te rijden naar Lake Elementaite, waar ook flamingo’s moeten zitten. Voor twee euro per persoon mogen we bij een lodge naar het meer om van deze roze beesten te genieten. Eenmaal aangekomen barst de regen los en zijn in de verste verte geen flamingo’s te bekennen. Teleurgesteld lopen we terug waarna we op onze vingers worden getikt. “Jullie zouden een prijs van twee euro per persoon betalen”, waarna Stefan de vriendelijke meneer duidelijk maakt dat we bij het meer ook flamingo’s zouden zien.

De laatste kilometers naar Nairobi wordt de weg eindelijk beter. Na geweldige wegen in heel Afrika is het toch even wennen op dit “asfalt”. Aangekomen in Nairobi worden we ontvangen door Stans broer Hillary, die ons begeleidt naar het onderkomen voor de komende drie nachten. In dit backpackers hotel drinken we samen met Hillary en Stan een paar drankjes, waarna de Australische vrouwen op Laurens afkomen. Hoe de avond zal aflopen, blijft voor iedereen in het ongewis.

Klik hier om ook sponsor te worden!

De leukste WK tips en acties in Tilburg?
www.tilburg.com/wk