Oranjeleeuwen: Dag 46 – Olifanten, Giraffen, Krokodillen

VAN: NAIROBI, KENIA
NAAR:NAIROBI, KENIA
KM VANDAAG: 0
KM TOTAAL: 0

Vandaag is weer een dag aangebroken dat we van een prive-chauffeur kunnen genieten. Er staat een rondje dierenparken op het programma. Het eerste park waar we ons naar toe laten rijden is een olifanten weeshuis. Hier worden jonge olifantjes opgevangen en verzorgd. De sneuzels zijn niet groter dan 1,50m en het is mogelijk om ze te aaien.

Na het bezoek aan de olifanten zetten we koers richting een giraffen park. Deze langnekken kunnen we aaien en voeren door middel van een verhoogd plateau. Wanneer we ook met de giraffen op de foto staan besluiten we naar een krokodillen farm te gaan. In deze farm worden de prehistorische beesten gefokt en gehouden. Moedig als een leeuw houden we zelf een krokodil met twee handen vast (het doet er even niet toe dat het beestje pas twee jaar oud is, maar toch).

In Nairobi duurt het regenseizoen al zeven maanden lang. Iedere dag, dus ook vandaag, regent het pijpenstelen in de namiddag met als gevolg complete verkeerschaos. Een bezoek aan de Nederlandse ambassade zit er vandaag dan ook niet meer in en besluiten terug te keren naar ons guesthouse. De rest van de avond drinken we samen met Marcel nog een biertje en gaan vroeg slapen. Marcel vertrekt morgenvroeg om acht uur terug naar Nederland. Kort maar krachtig was zijn verblijf. Mars via deze weg willen we nog even zeggen dat we van je hebben genoten en zien uit naar je komst in Zuid-Afrika!

Klik hier om ook sponsor te worden!

De leukste WK tips en acties in Tilburg?
www.tilburg.com/wk